Son Dakika
İnşa

İsrail’in Gürcistan’daki 230 vatandaşını geri getirmek için bugün Tiflis’e bir uçak

08 Aralık 2008 Bu sayfayı yazdır

YDH-İsrail’in Gürcistan’daki 230 vatandaşını geri getirmek için bugün Tiflis’e bir uçak gönderdiği bildirildi.

Yazı boyutu
100%
2 dk okuma

YDH-İsrail’in Gürcistan’daki 230 vatandaşını geri getirmek için bugün Tiflis’e bir uçak gönderdiği bildirildi.

 

İsrail Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Amnon Kalmar bugün bir açıklama yaparak gönderdikleri uçağın Tiflis’e inmesi için gerekli iznin verileceğini umduğunu belirtti ve “Uçağın Tiflis’e inişi konusunda bir sorun çıkarsa, uçaklar Ermenistan’ın başkenti Erivan’a veya Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gönderilecek” dedi.

 

Gürcistan’daki İsraillilerin turist veya işadamı olduklarını belirten İsrailli yetkili, uçağın bugün Tel-Aviv’e dönmesini umduğunu söyledi.

 

Haber içi

Gürcistan’la önemli askeri ilişkileri bulunan İsrail’in Savunma Bakanı Ehud Barak da Rusya ile Gürcistan arasındaki sorun konusunda oldukça temkinli bir açıklamada bulundu ve “Bizim açımızdan Rusya bölgede ve dünyada son derece önemli rol oynayan bir ülkedir; öte yandan bizim Gürcistan’la son derece yakın ve dostane ilişkilerimiz mevcuttur. Elde edilen tecrübeler doğrultusunda İsrail’in bu konuda aceleci bir tutum takınarak bu zor zamanda dostlarını yalnız bırakmaması gerekir” dedi.

 

İsrail’in Gürcistan askerlerini eğitmek için bu ülkeye yüzlerce askeri danışman gönderdiğinin ifşa edilmesinden sonra İsrail’deki bazı yetkililer, “Rusya’dan İran konusunda adım atmasını isterken, bizim de Rusya’ya karşı elimizin temiz olması gerekir” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

 

Öte yandan Gürcistan göçmeni bir grup İsrailli tel-Aviv’deki Rus konsolosluğu önünde bir protesto gösterisi düzenledi.

 

İlgili Haberler