• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin merkezi hükümetin Diyala kentinden çıkmasını istediği peşmergeleri çekmeyi kabul ettiği bildirildi.




    YDH-Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin merkezi hükümetin Diyala kentinden çıkmasını istediği peşmergeleri çekmeyi kabul ettiği bildirildi.

     

    Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin peşmerge güçlerinden sorumlu yetkilisi Cafer Mustafa, Irak hükümetiyle yaptıkları anlaşma çerçevesinde peşmergeleri Diyala iline bağlı Karatepe nahiyesinden 10 gün içinde çekmeyi kabul ettiklerini açıkladı.

     

    Diyala kentinin kuzeyindeki Karatepe, Saidiye ve Celavele bölgelerinde 4 bin peşmerge bulunuyordu.

     

    Kürt grupları, Süleymaniye ili sınırlarında bulunan ve çoğunlukla Şii Kürtlerin yaşadığı bu kentlerin Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlanmasını istiyor.

     

    Bölgesel Kürt Yönetimi’nin peşmerge güçlerinden sorumlu yetkilisi Cafer Mustafa, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Yetkilisi Kosret Resul ile KDP Genel Sekreteri Fazıl Mirani’nin geçen perşembe günü Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile görüştüğünü belirterek peşmerge güçlerinin Karatepe’den çekilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

     

    Peşmergelerin bu bölgeye bir yıl önce Irak hükümetinin ve çok uluslu güçlerin talebiyle yerleştirildiğini belirten Cafer Mustafa, peşmergelerin buradaki görev süresinin bittiğini ve birkaç gün içerisinde bölgeden çekileceklerini ifade etti.

     

    Irak hükümeti, geçtiğimiz hafta peşmergelerin Karatepe’den çekilmesi için 24 saat süre vermişti.