• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak hükümetinin eski bakanlarından Usame Nuceyfi, İsrail istihbarat servisi Mossad’ın Kuzey Irak’taki peşmergelere eğitim verdiğini açıkladı.




    YDH-Irak hükümetinin eski bakanlarından Usame Nuceyfi, İsrail istihbarat servisi Mossad’ın Kuzey Irak’taki peşmergelere eğitim verdiğini açıkladı.

     

    Suudi Arabistan’da yayımlanan Ukaz gazetesinin haberine göre İyad Allavi liderliğindeki el-Irakıye grubu üyelerinden Usame Nuceyfi, İsrail’le Kuzey Iraklı Kürt grupları arasındaki ilişkilerin 1960’lı yıllarda başladığını ve 1990’lı yıllarda daha da güçlendiğini belirtti ve İsrail’in Kürt gruplarıyla doğrudan temas halinde bulunduğunu söyledi.

     

    İsrail unsurlarının Kuzey Irak’ta bulunduğuna dair güçlü deliller bulunduğunu belirten Iraklı eski bakan, kendilerine özgü şapkalar takan Yahudilerin Erbil, Süleymaniye ve Dohuk sokaklarında rahatlıkla dolaşabildiklerini söyledi.

     

    Irak’ta son dönemlerde yaşanan birçok güvenlik sorununda Mossad’ın rolünün açıkça gözlemlendiğini söyleyen Usame Nuceyfi, “Çünkü bu olayların Irak halkının mahiyetiyle hiçbir ilgisi bulunmuyordu ve bu olaylar Irak’taki hiçbir kesimin çıkarına değildi. Yalnızca tahrip etmeyi amaçlıyordu” dedi.

     

    İsrail’in Irak’taki maden, gaz ve petrol gibi servetlerden yararlanmak için her türlü yönteme başvurduğunu belirten Usame Nuceyfi, ABD’nin İsrailli şirketlere Irak’ta güvenlik, ticaret, bayındırlık ve hizmet alanlarında uygun zemin yarattığını ifade etti.

     

    Iraklı eski bakan, Mossad’ın Kuzey Irak’taki peşmerge güçlerine de askeri alanlarda ve istihbarat konularında eğitim desteği verdiğini öne sürdü.