• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Suudi Arabistan’ın 18 yıl aradan sonra Irak’la diplomatik ilişkilerini yeniden başlatmaya hazırlandığı bildiriliyor.




    YDH-Suudi Arabistan’ın 18 yıl aradan sonra Irak’la diplomatik ilişkilerini yeniden başlatmaya hazırlandığı bildiriliyor.

     

    Irak Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Suudi Arabistan’ın çok yakında Bağdat’ta büyükelçilik açmaya hazırlandığını açıklarken, el-Muhit adlı Arapça internet sitesi de 2008 yılı sonlarına doğru Bağdat’taki büyükelçiliğini açarak 18 yıl sonra yeniden Irak’la diplomatik ilişkilerini başlatacağını yazdı.

     

    Irak Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Suudi Arabistanlı yetkililerin Bağdat’ta Büyükelçilik binası için yer belirlediklerini ifade etti.

     

    Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in idamına kadar Irak’taki siyasi sürecin meşru olmadığını savunan ve yayımlattığı mezhebi çatışmaları tahrik edici fetvalar sebebiyle Irak’taki güvenlik sorunlarında önemli bir rol oynayan Suudi Arabistan, Irak’ta büyükelçilik açmamasını yakın zamana kadar güvenlik sorunlarıyla gerekçelendiriyordu.

     

    Şimdiye kadar Cezayir, Fas, Kuveyt, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’den oluşan 6 Arap ülkesi Irak’ta büyükelçilik açmaya hazır olduğunu ilan etti.