• 09/02/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Sadr Grubu Lideri Mukteda Sadr, ülkedeki dini mercilerden ABD ile yapılacak her türlü anlaşmaya karşı çıkmalarını istedi.




    YDH- Sadr Grubu Lideri Mukteda Sadr, ülkedeki dini mercilerden ABD ile yapılacak her türlü anlaşmaya karşı çıkmalarını istedi.

     

    Ramazan ayının başlaması dolayısıyla Necef’teki bürosu aracılığıyla bir bildiri yayımlayan Mukteda Sadr, Iraklı siyasi gruplardan birlik ve beraberliği güçlendirmelerini, dini mercilerden de ABD ile yapılması düşünülen anlaşmaya açıkça karşı çıkmalarını istedi.

     

    Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Mübarek Ramazan ayının girişi dolayısıyla, İmam-ı Zaman’a, taklit mercilerine ve tüm dünya müslümanlarına tebriklerimi arz ediyorum. Allah’tan izim üzerimizden her türlü şerri uzaklaştıran mercilerin gölgesini başımızdan eksik etmemesini diliyor ve taklit mercilerinin hak bayrağını açarak işgalcilerle yapılacak her türlü anlaşmaya karşı çıkmalarını umuyorum.”

     

    Iraklı taklit mercilerinden Ayetullah Müderrisi ile Ayetullah Hairi, daha önce yaptıkları açıklamada ABD ile güvenlik anlaşması yapılmasına karşı olduklarını açıklamış, Ayetullah Sistani de anlaşma konusunda ABD’nin taleplerini Irak’a dayatmasına imkan vermeyen dört şart ileri sürmüştü.

     

    Ayetullah Sistani’nin, Irak hükümetinin ABD ile bir anlaşma yapması durumunda aşağıdaki dört şartım yerine getirilmesinin gerekli olduğunu ifade ettiği bildiriliyor:

     

    1-Irak’ın ulusal egemenliğinin korunması,

    2-Tam şeffaflık,

    3-Anlaşmanın kabulü konusunda ulusal konsensüs

    4-Anlaşmanın Irak Meclisi’ne sunulması.