Irak Uzlaşma Cephesi, el-Kaide’ye karşı savaşan Uyanış Konseyleri adlı milislerin
YDH- Irak Uzlaşma Cephesi, el-Kaide’ye karşı savaşan Uyanış Konseyleri adlı milislerin orduya katılmasını istedi.
YDH- Irak Uzlaşma Cephesi, el-Kaide’ye karşı savaşan Uyanış Konseyleri adlı milislerin orduya katılmasını istedi.
Irak parlamentosundaki en büyük Sünni siyasi grup olan Irak Uzlaşma Cephesi’nin Sözcüsü Selim Abdullah, bugün bir açıklama yaparak “el-Kaide’ye darbe vurulmasında önemli bir rol oynayan Uyanış Konseyleri’nin Irak ordusuna katılması gerekir” dedi.
Irak Uzlaşma Cephesi olarak Uyanış Konseyleri’nin güvenlik güçlerine dahil edilmesini istediklerini belirten Abdullah, bunun Irak’ın evlatları olarak da isimlendirilen Uyanış Konseyleri’nin ödüllendirilmesi anlamına geleceğini söyledi.
Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, sayıları 100 bin civarında olduğu belirtilen Uyanış Konseyi üyelerinin yüzde 20’sinin Irak güvenlik güçlerine katılacağını açıklamıştı.
İlgili Haberler
Ketaib Hizbullah’tan Irak halkına çağrı: İran’a yönelik kuşatmayı kırı…
24 Eylül 2026 20:29
Irak direnişinden ABD destekli darbe uyarısı
24 Eylül 2026 18:12
Irak, hava sahasını İran uçaklarına kapattı
24 Eylül 2026 09:02
Irak hükümeti, silahların toplanması için aşamalı plan hazırladı
23 Eylül 2026 09:20
