• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, Gazze’deki Hamas hükümetinin halkın seçimiyle işbaşına gelmiş yasal bir hükümet olduğunu belirterek İslam ülkelerinin bu hükümete yardım etmesi gerektiğini söyledi.




    YDH- İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, Gazze’deki Hamas hükümetinin halkın seçimiyle işbaşına gelmiş yasal bir hükümet olduğunu belirterek İslam ülkelerinin bu hükümete yardım etmesi gerektiğini söyledi.

     

    İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, bugünkü Cuma namazı hutbesinde bölgenin en önemli meselesinin Filistin meselesi olduğunu belirterek “Bilinçli İran halkı, dünyanın Müslüman halkları ve özgürlükçüleri ile birlikte bu yıl da dünya Kudüs gününde sokaklara çıkacak ve Filistin halkının haklarını savunacaktır” dedi.

     

    İsrail’in Batı Şeria ve Gazze’de gittikçe artan ölçüde şiddete başvurmasının Filistin ve Lübnan direnişi karşısındaki içsel zaafından kaynaklandığını belirten Ayetullah Hamenei, “Gazze’deki Hamas hükümeti, seçimle iş başına gelmiş yasal ve halkçı bir hükümettir; ancak medeniyet ve demokrasi iddiasında olanlar bu gerçeği göz ardı ederek Siyonistlerin şiddet uygulamalarını desteklemektedir” dedi.

     

    Ayetullah Hamenei, Dünya Kudüs Günü’nün dünya Müslümanlarının gasıp Siyonist rejim karşısındaki tutumunu ortaya koyması açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek İmam Humeyni’nin ramazan ayının son cumasını Dünya Kudüs Günü olarak ilan ederek sergilediği basirete değindi ve “İran halkı ve dünya Müslümanları bu büyük günde Filistinlilerin haklarını eda edecektir; ancak İslam ülkelerinin de Hamas hükümetine ve Filistin halkına yardım etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

     

    İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rahim İsfendiyar Meşşai’nin “İsrail halkı İran’ın dostudur” şeklindeki açıklamasıyla başlayan tartışmalara değinerek “bu bütünüyle yanlış bir ifadedir bu tür yanlış meseleleri sürdürmek gereksizdir” dedi.

     

    “İran halkının Yahudilerle, Hıristiyanlarla ya da diğer din mensuplarıyla bir sorunu yoktur; ancak ‘biz dünyanın diğer halklarıyla olduğu gibi İsrail halkıyla da dostuz’ şeklindeki söz yanlıştır. Çünkü onlar Filistin halkının topraklarını, evlerini ve mallarını gasp etmede gasıp Siyonist yetkililerle ortaktırlar” diyen Ayetullah Hamenei, bütünüyle yanlış olan bu söz konusunda yeni açıklamalarda bulunulmasının da gereksiz olduğunu söyledi.

     

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, aralarında Ayetullah Mekarim Şirazi ve Ayetullah Sanii’nin de bulunduğu dini mercilerle birçok siyasi yetkilinin de tepkisine sebep olan Meşşai’nin açıklamalarına dün destek vermiş ve “Meşşai’nin sözü hükümetin sözüdür” şeklinde konuşmuştu.