• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Amerikan başkan adaylarıyla görüşmeye hazır olduğunu söyledi.




    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Amerikan başkan adaylarıyla görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

     

    BM Genel Kurulu toplantısına katılmak için Amerika’ya giden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Los Angeles Times gazetesine verdiği demeçte Amerikan başkan adayları ile görüşmeye hazır olduğunu belirterek ABD ile dostluğa dayalı ilişkiler kurmak istediğini söyledi.

     

    İrna haber ajansının bildirdiğine göre İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Los Angeles Times gazetesine verdiği demeçte “Biz diyalog, mantık ve adalet yanlısıyız, sanıyorum bu tüm halkların yararınadır” dedi.

     

    Amerika’nın diğer ülkelerle ilişkilerini saygı esası üzerine kurması gerektiğini belirten Ahmedinejad, Amerikan hükümetinin sadece İran halkı karşısında değil, Irak, Afganistan ve Filistin halkları karşısında da yenilgiye uğradığını söyledi.

     

    Ahmedinejad İran’daki ekonomik durumla ilgili bir soruya verdiği cevapta da “bizim Amerika’da olduğu şekilde yoksulluk sınırının altında yaşayan insanlarımız yok, bizimle Amerika’nın ekonomik şartları farklı olduğu gibi, iki ülkenin ekonomik durumuyla ilgili istatistiklerin ve rakamların yorumu da farklıdır” dedi.