• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Liderliğini ABD’nin Irak’taki en güvendiği isim olarak bilinen İyad Allavi’nin yaptığı el-Irakıye grubu, ABD ile yapılacak olan güvenlik anlaşmasına olumlu oy vermeyeceklerini açıkladı.




    YDH- Liderliğini ABD’nin Irak’taki en güvendiği isim olarak bilinen İyad Allavi’nin yaptığı el-Irakıye grubu, ABD ile yapılacak olan güvenlik anlaşmasına olumlu oy vermeyeceklerini açıkladı.

     

    Irak parlamentosundaki el-Irakıye grubu milletvekillerinden Bayan Meysun Demluci, el-Irakıye grubunun imzalanması gündemde olan ABD-Irak güvenlik anlaşmasına olumlu oy vermeyeceğini belirtti.

     

    Irak’taki İBA haber ajansına açıklamada bulunan el-Irakiye milletvekili, anlaşmadaki birçok maddede belirsizlikler bulunduğunu belirterek Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesine ilişkin tarihin belirsizliğinin el-Irakıye grubunun anlaşmaya olumsuz oy vermesine neden olduğunu söyledi.

     

    Öte yandan el-Irak gazetesinin haberine göre el-Irakiye grubu lideri ve Irak Ulusal Güvenlik ve Siyaset Yüksek Kurulu Üyesi İyad Allavi de anlaşmada birçok belirsizliğin bulunduğunu belirtti ve “Anlaşmada el-Kaide’den açıkça bahsedilmekle birlikte yasadışı gruplarla da mücadele edileceği belirtiliyor. Ancak bu terimden kimlerin kastedildiğine açıklık getirilmiyor. İleride bu madde kılıcın iki ağzı gibi ABD’ye karşı olan her gruba hatta Irak hükümetine de yöneltilebilir” dedi.

     

    Irak parlamentosunda 19 milletvekiline sahip olan el-Irakiye grubunun Lideri İyad Allavi, anlaşmanın İngilizcesiyle Arapça tercümesi arasında büyük farklılıklar bulunduğunu da belirterek anlaşma konusunda herhangi bir karar alınmadan önce bu çelişkilerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

     

    Anlaşmada Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesi konusunda açık bir tarih öngörülmediğini de söyleyen Allavi, bu belirsizliğin Amerikan askerlerinin Irak’ta uzun süreli olarak kalmasına sebep olabileceğini ifade etti.