Hamas’ın üst düzey liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Mısır’ın Filistinli ruplar
YDH- Hamas’ın üst düzey liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Mısır’ın Filistinli ruplar arasındaki diyalogu sağlamak için önerdiği taslakta değişiklik istemediğini açıkladı.
YDH- Hamas’ın üst düzey liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Mısır’ın Filistinli ruplar arasındaki diyalogu sağlamak için önerdiği taslakta değişiklik istemediğini açıkladı.
El-Menar televizyonunun haberine göre Hamas yetkililerinden Mahmud ez-Zahhar, bugün düzenlediği basın toplantısında Hamas’ın Mısırlı yetkililerle yaptığı görüşmelerde diyalog konusunda birçok öneri getirdiğini, ancak Mısır yönetiminin mevcut anlaşma taslağının Filistinli tarafların taleplerini karşıladığı gerekçesiyle Hamas’ın önerilerini reddettiğini açıkladı.
Mısır’ın Filistinli gruplardan önerdiği taslak metnini inceleme konusunda fazla zaman harcamamalarını ve bunu uygulamaya geçmelerini istediğini belirten Zahhar, “Biz de Mısır yönetimini yaşanan tecrübelerin tekrar etmemesi konusunda uyardık, bizler geçmişte yaşanan yanlışların tekrar edilmeyeceği bir anlaşma yapmalıyız” dedi.
Mısır’ın önerdiği taslağın kuşatıcı bir ulusal belge niteliğinde olmadığını söyleyen Hamas yetkilisi Mahmud ez-Zahhar, bu taslağın Filistinli gruplar arasında belli bir aşamada uzlaşma sağlanmasına yönelik belge olabileceğini söyledi.
İlgili Haberler
İsrail’in Washington Büyükelçisi’nin oğlu Batı Şeria’da ağır yaralandı
23 Eylül 2026 21:05
İsrail işgal güçleri Filistinli mahkumları köpeklerle hedef aldı
23 Eylül 2026 18:34
Kudüs ve Batı Şeria'da yıkım ve baskınlar sürüyor
23 Eylül 2026 11:47
Filistin'de seçim anketi bize ne söylüyor?
22 Eylül 2026 20:46
