• 11/03/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, merkezi hükümetin onayı olmadan Amerikan askerlerinin Kürdistan bölgesinde kalamayacağını belirtti.




    YDH- Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, merkezi hükümetin onayı olmadan Amerikan askerlerinin Kürdistan bölgesinde kalamayacağını belirtti.

     

    Esvatu’l- Irak haber ajansının bildirdiğine göre Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin, ABD’deki temasları sırasında Washington’la Bağdat arasında güvenlik anlaşması imzalanamaması durumunda Amerikan askerlerinin Kürdistan bölgesinde bulunabileceğine ilişkin ifadeleri konusunda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Celal Talabani, merkezi hükümetin izni olmadan Amerikan askerlerinin Kürt bölgesinde kalamayacağını söyledi.

     

    Irak devlet televizyonu el-Irakiye’ye demeç veren Cumhurbaşkanı Celal Talabani, “Irak merkezi hükümetinin izni olmadan Amerikan askerlerinin Kürdistan bölgesinde kalması mümkün değildir; çünkü Kürdistan bölgesi Irak’ın bir parçasıdır ve Irak’ın diğer yerlerinde uygulanan yasalar ve anayasa, Kürdistan bölgesini de kapsamaktadır” dedi.

     

    Irak hükümetinin ABD ile yapılması düşünülen güvenlik anlaşması ile ilgili değişiklik taleplerini Amerikalı yetkililere ilettiklerini ve Amerikalılardan bu konuda cevap beklediklerini belirten Talabani, Amerikalılardan cevap gelmeden bu konuda ayrıntılı açıklamalar yapmak istemediğini söyledi.