• 11/06/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Savunma Bakanı ABD askerlerinin çekilmesi durumunda Irak’ın tamamında güvenlik yetkisini devralmaya hazır olduklarını söyledi.




    YDH- Irak Savunma Bakanı ABD askerlerinin çekilmesi durumunda Irak’ın tamamında güvenlik yetkisini devralmaya hazır olduklarını söyledi.

     

    Esvatu’l- Irak haber ajansının bildirdiğine göre Irak Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed el-Ubeydi, ülkenin büyük bir bölümünde güvenlik yetkisini devralmış olan Irak güvenlik güçlerinin Amerikan askerlerinin çekilmesi durumunda, ülkenin tamamındaki güvenlik yetkisini teslim alacak yeterlilikte olduğunu söyledi.

     

    Irak güvenlik güçlerinin gerek sayı ve gerekse donanım olarak ülkenin tamamında güvenlik sorumluluğunu devralmaya hazırlıklı olduğunu belirten Ubeydi, “ben savunma bakanı olarak güvenlik dosyasıyla ilgili olarak her üç ayda bir Başbakan Maliki’ye rapor veriyorum. Başbakan’a sunduğum son rapor, Irak güvenlik güçlerinin ABD askerlerinin çekilmesinden doğacak boşluğu dolduracak yeterlilikte olduğunu ortaya koyuyordu” dedi.

     

    Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkan Yardımcısı Abdulkerim es-Samerrai de geçtiğimiz perşembe günü Irak Savunma Bakanlığının durumuyla ilgili Başbakan Nuri el-Maliki’ye sunulan raporda Amerikan askerlerinin çekilmesi durumunda Irak güvenlik güçlerinin tüm ülkede güvenliği sağlamaya hazır olduğunun belirtildiğini açıklamıştı.