• 11/07/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD Başkanlık seçimini kazanması dolayısıyla Barak Obama’ya bir mesaj gönderdi.




    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD Başkanlık seçimini kazanması dolayısıyla Barak Obama’ya bir mesaj gönderdi.

     

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD Başkanlığı’na seçilen Barack Obama’ya gönderdiği mesajında şunları söyledi:

     

    Bismillahirrahmanirrahim

     

    ABD Başkanlığı’na seçilen Sayın Barack Obama

     

    Seçime katılanların oylarının çoğunu kazanmayı başardığınız için sizi tebrik ederim. Bildiğiniz gibi Allah katından kullarına hediye edilen fırsatlar geçicidir. Bunları insanların kemali ve milletlerin ıslahı yönünde kullanmak da -Allah korusun- milletlerin çöküşü yönünde kullanmak da mümkündür.

     

    Umarım zatıaliniz, halkın gerçek maslahatlarını, insafı ve adaleti; salih olmayan bencil azınlıkların doymak bilmez arzularına tercih eder ve hizmet fırsatından azami ölçüde yararlanır ve kendinizden sonra güzel bir isim bırakırsınız.

     

    Amerikan halkı ve tüm dünya halkları, Amerikan hükümetinin dış ve iç politikalarında köklü ve doğru yönde değişim taleplerine hızlı ve açık bir şekilde cevap vermeyi hükümet programınızın ekseni ve birinci önceliği kılmanızı beklemektedir.

     

    Öte yandan manevi eğilimleri bulunan Amerikan halkı, hükümetinizin tüm gücünü ve gayretini halka hizmet, ekonomik bunalımı ıslah, halka umudunu, moralini ve onurunu yeniden kazandırmak, yoksulluk ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak, insan haklarına, güvenliğe ve onura tam saygı ve ilahi peygamberlerin öğretilerinden olan aile temellerinin güçlendirilmesi yönünde sarf etmenizi beklemektedir.  

     

    Dünya halkları da; savaşçılığa, işgalciliğe, zorbalığa, hileye, milletleri aşağılamaya, adil olmayan ayrımcı ilişkiler dayatmaya; tüm halkların ve devletlerin çoğunun ABD yöneticilerinden nefret duymasına ve Amerikan halkının da haysiyetinin kırılmasına sebep olan küresel ilişki biçimlerine dayalı politikaların; insanların ve milletlerin haklarına saygıya, dostluğa, başkalarının iç işlerine karışmamaya dayalı tavırlara dönüşmesini ve ABD hükümetinin müdahalelerinin Amerikan coğrafyasıyla sınırlı kalmasını beklemektedir. Özellikle hassas Ortadoğu bölgesi, başta 60 yıldır en temel hakları gayri adil bir şekilde hiçe sayılan Filistin halkı olmak üzere mazlum Irak ve Afganistan halklarına yönelik tutumun değişmesini beklemektedir.

     

    Medeniyetler kuran büyük ve adil İran halkı da özellikle bu bölgeye yönelik adil, gerçekçi ve köklü politika değişikliklerini olumlu karşılamaktadır.

     

    İlahi çizgide ve ilahi peygamberlerin öğretileri yönünde adımlar atılacak olursa, yüce Allah’ın geçmişteki büyük hasarların telafi edilmesine yardımcı olması umulur.

     

    Yüce Allah’tan insanlığın tüm fertlerine ve tüm milletlere mutluluk, sağlık ve refah; tüm yöneticilere ve toplum idarecilerine geçmişten ibret alma, hizmet fırsatlarını değerlendirme, şefkati yaygınlaştırma, zulmü ortadan kaldırıp adaleti ikame etme ve ilahi öğretilere riayet bahşetmesini dilerim.