• 11/07/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas’ın askeri kanadı, İsrail’in saldırılarını sürdürmesi durumunda ateşkesi uzatmayacaklarını açıkladı.




    YDH- Hamas’ın askeri kanadı, İsrail’in saldırılarını sürdürmesi durumunda ateşkesi uzatmayacaklarını açıkladı.

     

    Gazze’de bir basın toplantısı düzenleyen Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el- Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail’in Gazze’ye yönelik her türlü saldırısına İsrail’in derinliklerinde cevaplar vereceklerini belirterek “eğer Siyonist rejim saldırılarını sürdürür ve Gazze’ye uyguladığı ablukayı tamamen kaldırmazsa, Hamas, ateşkesi uzatmayacaktır” dedi.

     

    Ateşkesi sürdürmeye teşne olmadıklarını ve direnişe hazır olduklarını belirten Ebu Ubeyde, İzzeddin el-kassam Tugaylarının İsrail’in ateşkese bağlı olduğu ölçüde bağlı kalacağını söyledi.

     

    Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Matan Vilnai, İsrail ordu radyosuna verdiği demeçte ateşkesin yeniden uygulanmasını umduklarını belirtti. İsrail ordusunun geçen salı günü Gazze’de üç tüneli imha ettiğini belirterek imha edilmemesi durumunda bu tünellerin İsrail’e karşı büyük eylemler için kullanılacağını iddia etti.

     

    Gazze’yi kastederek “sınırın öte tarafında olup bitenlerden bütünüyle haberdarız ve gerekli önlemleri alıyoruz” diyen Vilnai, İsrail’e atılan füzeleri de Hamas’ın değil İslami Cihat’ın attığını söyledi.

     

    İslami Cihat ise İsrail’in Gazze’ye saldırarak 6 İzzeddin el-Kassam üyesini öldürerek ateşkesi ihlal etme sınırının çok ötesine geçtiğini belirtti.

     

    İslami Cihat Sözcüsü Davud Şehab, Gazze’de düzenlediği basın toplantısında İsrail’in son saldırısıyla ateşkesi ihlal etmenin ötesine geçtiğini belirterek Filistinli grupları birlik ve dayanışma içinde ateşkesi bozan İsrail’e yıkıcı cevaplar vermeye çağırdı.