Son Dakika
İnşa

Irak Uzlaşma Cephesi, Irak’la ABD arasında yapılması düşünülen güvenlik anlaşmasında

11 Temmuz 2008 Bu sayfayı yazdır

YDH- Irak Uzlaşma Cephesi, Irak’la ABD arasında yapılması düşünülen güvenlik anlaşmasında İran’ın nükleer programının da yer alabileceğini açıkladı.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Irak Uzlaşma Cephesi, Irak’la ABD arasında yapılması düşünülen güvenlik anlaşmasında İran’ın nükleer programının da yer alabileceğini açıkladı.

 

Irak parlamentosundaki Uzlaşma Cephesi milletvekillerinden Haşim Tai, İran’ın nükleer programının Irak’la ABD arasında yapılacak güvenlik anlaşmasında etkileyici bir husus olarak yer alabileceğini söyledi.

 

“Amerika’nın Bağdat’la Washington arasında yapılacak güvenlik anlaşması konusunda İran’ın engel çıkarmasını önlemek için İran’a uranyum zenginleştirme konusunda izin vereceğine inanıyorum” diyen Tai, bu meselenin güvenlik anlaşması çerçevesinde gündeme geleceğini söyledi.

Haber içi

 

Irak Uzlaşma Cephesi’nin güvenlik anlaşması konusundaki tutumuna değinmeyen Tai, Irak güvenlik güçlerinin ülkede güvenliği sağlayabilecek yeterliliğe henüz ulaşmadığını söyledi.

 

Haşim et-Tai, Irak Uzlaşma Cephesi’nin ABD ile yapılması düşünülen güvenlik anlaşması konusunda konsensüs sağlanması durumunda anlaşmaya olumsuz oy vermeyeceğini ifade etti.

 

İlgili Haberler