• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, İngiliz askerlerinin 2009 yılı sonuna kadar Irak’tan çekileceğini açıkladı.




    YDH- Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, İngiliz askerlerinin 2009 yılı sonuna kadar Irak’tan çekileceğini açıkladı.

     

    Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie İngiliz askerlerinin 2009 yılı sonuna kadar Irak’tan tamamen çekileceğini açıklarken, İngiliz Savunma Bakanlığı Rubaie’nin açıklamalarını reddederek herhangi bir çekilme takvimi belirlemediklerini ifade etti.

     

    Fransız haber ajansına demeç veren Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvafak er-Rubaie, 2009 yılı sonuna kadar Irak’ta hiçbir İngiliz askeri kalmayacağını belirterek İngiltere’nin gelecek yılın ortalarına kadar dikkate değer ölçüde asker çekeceklerini söyledi.

     

    Çok uluslu güçlerin çekilmesiyle ilgili müzakerelerde Irak tarafının baş müzakerecisi olan Muvaffak er-Rubaie, ABD ile çekilme konusundaki müzakerelerin iki hafta önce başladığını ve birçok ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

     

    İngiltere Savunma Bakanlığı Sözcüsü ise Irak’tan çekilme konusunda halihazırda bir çekilme takvimi belirlemediklerini açıkladı.

     

    Başbakan Nuri el-Maliki de 19 Ekim’de BM’nin Irak’taki yabancı güçler konusundaki tanıdığı süre dolmadan önce İngiliz birliklerinin Irak’taki geleceğini belirlemeye çalıştıklarını söylemişti.

     

    Çok uluslu gülerin Irak’taki varlığına meşruiyet kazandıran BM kararının süresi 31 Aralık’ta doluyor.