El-Fetih ve Hamas arasındaki siyasi gerginlik, çok sayıda Filistinli mültecinin
YDH- El-Fetih ve Hamas arasındaki siyasi gerginlik, çok sayıda Filistinli mültecinin yaşadığı Lübnan’da silahlı çatışmaya dönüştü.
YDH- El-Fetih ve Hamas arasındaki siyasi gerginlik, çok sayıda Filistinli mültecinin yaşadığı Lübnan’da silahlı çatışmaya dönüştü.
El-Fetih ve Hamas taraftarları arasında Lübnan’ın güneyindeki Sayda kenti yakınlarında yer alan Miye Miye Filistin mülteci kampında yaşanan çatışmada bir kişinin öldüğü iki kişinin de yaralandığı bildirildi.
Kurban bayramının ilk gününde başlayan ve saatlerce süren silahlı çatışmanın hangi sebeple çıktığı konusunda henüz açıklama yapılmadı.
Sayda kentindeki İslami ve milli partilerin taraflar arasında yaşanan çatışmayı durdurmak ve gerginliği önlemek amacıyla yoğun arabuluculuk girişimlerinde bulunduğu kaydedildi.
İlgili Haberler
İsrail Batı Şeria’yı kapılar ve kameralarla kuşatıyor
25 Eylül 2026 16:49
İsrail’in Washington Büyükelçisi’nin oğlu Batı Şeria’da ağır yaralandı
23 Eylül 2026 21:05
İsrail işgal güçleri Filistinli mahkumları köpeklerle hedef aldı
23 Eylül 2026 18:34
Kudüs ve Batı Şeria'da yıkım ve baskınlar sürüyor
23 Eylül 2026 11:47
