Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin artık resmi yazışmalarda “peşmerge”
YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin artık resmi yazışmalarda “peşmerge” kelimesini kullanacağı açıklandı.
YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin artık resmi yazışmalarda “peşmerge” kelimesini kullanacağı açıklandı.
Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesine açıklamada bulunan Kürdistan Bölge Yönetimi’ndeki peşmerge güçlerinin Sözcüsü Cebbar Yaver, bölgesel yönetimin bundan sonra konuşmalarda, yasa metinlerinde ve resmi belgelerde “bölge muhafızı” kelimesi yerine “peşmerge” kelimesini kullanacağını söyledi.
Kürdistan Bölgesi’nin Irak anayasasının 121. Maddesinin 5. Bendi doğrultusunda özel polis ve muhafız gücüne sahip olduğunu belirten Yaver, “muhafız”lardan kastın peşmergeler olduğunu ifade etti.
Peşmerge Sözcüsü Cebbar Yaver, daha önce Irak merkezi hükümetiyle ve çok uluslu güçlerle bölge güvenliğinin sorumluluğu konusunda bir protokol imzaladıklarını belirterek bu protokolde bölge muhafızlarından peşmerge olarak söz edileceği konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.
İlgili Haberler
Barzani ailesinin ABD vatandaşlığı ve Washington planı
04 Eylül 2026 08:49
Kürt ve İsrailli yetkililerden “medya operasyonu”
19 Ağustos 2026 15:33
Irak Kürdistan Bölgesi'nde yolsuzluk denetimi çöktü
18 Ağustos 2026 08:33
İran menşeli İHA’lar IKBY’nin üst düzey yetkililerini hedef aldı
17 Ağustos 2026 14:04
