• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas, Arap ülkelerinden İsrail’den Hamas liderlerine suikast düzenlemesini istediğine dair haberleri yalanlamasını istedi.




    YDH- Hamas, Arap ülkelerinden İsrail’den Hamas liderlerine suikast düzenlemesini istediğine dair haberleri yalanlamasını istedi.

     

    El Kudsu’l- Arabi gazetesine demeç veren Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Arap ülkelerinin İsrail’den Hamas liderlerine suikast düzenlemesini istediğine dair haberleri derhal yalanlaması gerektiğini belirtti.

     

    İsrail’de yayımlanan Maariv gazetesinin, bazı Arap liderlerin İsrailli yetkililerden Hamas liderlerine suikast düzenlemesini istediğine ilişkin haberini değerlendiren Ebu Merzuk, “İsrail’in Hamas liderlerine suikast düzenlemek için Arap liderlerinin teşvikine gerek yok; çünkü (bu ülkelerin tahriki olmaksızın da) bunu daha önce defalarca yaptılar” dedi.

     

    Maariv gazetesinin haberinin doğru olmadığını belirten Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, söz konusu gazetenin daha önce de birçok yalan haber yazmasına rağmen Arap ülkelerinin bu haberi yalanlaması gerektiğini söyledi.

     

    Maariv gazetesinin Mısır İstihbarat Şefi Ömer Süleyman’ın İsrailli yetkilileri Hamas liderlerine suikast düzenlemeye kışkırttığına ilişkin haberine tepki gösteren Musa Ebu Merzuk, “Ben General Ömer Süleyman’ın vatanseverliğinden ve milliyetçiliğinden kuşku duymuyorum; dolayısıyla bu tür sözlere de inanmıyorum. Bununla birlikte General Süleyman’ın İsrail’de İbranice yayın yapan bu gazetenin bu haberini yalanlaması gerekir” dedi.

     

    İsrail’de yayımlanan Maariv gazetesi, geçtiğimiz Perşembe günü bazı Arap liderlerinin İsrail’den Hamas liderlerine suikast düzenlemesini istediğini yazmıştı.