• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail ordusunun tanklarla ve uçaklarla Gazze’nin muhtelif bölgelerine saldırı düzenlediği bildirildi.




    YDH- İsrail ordusunun tanklarla ve uçaklarla Gazze’nin muhtelif bölgelerine saldırı düzenlediği bildirildi.

     

    El Arabiya televizyonu, İsrail savaş uçaklarının bugün Gazze’nin kuzeyine saldırı düzenlediğini duyurarak, İsrail ordusunun Filistinlilere ait bir füze rampasının hedef alındığını söylediği saldırıda can kaybı olmadığını belirtti.

     

    İsrail ordusunun bugünkü hava saldırısının İslami Cihad’ın askeri kanadı olan Kudüs Tugayları’nın Batı Nakb bölgesine düzenlediği füze saldırısına misilleme olduğu belirtiliyor.

     

    Öte yandan İsrail ordusuna ait tankların Gazze’nin merkezindeki Deyru’l- Beleh bölgesinin doğusuna saldırı düzenlediği bildirildi.

     

    El Cezire televizyonu, İsrail askerlerinin tanklar eşliğinde Deyru’l Beleh kentine özel bir operasyon için girdiğini ve burada kimliği açıklanmayan bir Filistinliyi tutukladığını duyurdu.

     

    İsrail’in saldırılarına karşılık Filistinli direniş gruplarının misillemeleri devam ederken İsrailli politikacıların bozulan ateşkesi bir iç politika malzemesi olarak kullandıkları görülüyor.

     

    Arap dünyasında ılımlı bir politikacı olarak nitelenen İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, başbakan olması durumunda Gazze’deki Hamas hükümetini devireceğini söyledi.