• 01/06/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistinli direnişçilerin dün düzenledikleri operasyonlarda 10 İsrail askerinin öldüğü, 30’dan fazla askerin de yaralandığı bildirildi.




    YDH- Filistinli direnişçilerin dün düzenledikleri operasyonlarda 10 İsrail askerinin öldüğü, 30’dan fazla askerin de yaralandığı bildirildi.

     

    Fars haber ajansının Gazze’deki haber kaynaklarına dayanarak bildirdiğine göre Filistinli direnişçiler dün gece Cibaliya mülteci kampına saldıran İsrail zırhlı birlikleriyle çatışmaya girdi. Yaşanan çatışmada 10 İsrail askerinin öldürüldüğü, 30’dan fazla askerin de yaralandığı bildirilirken yaralılar arasında Golani birliklerinden bir komutanın da bulunduğu ifade edildi.

     

    İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada direnişçilerin İsrail’in seçkin Golani birliklerinden bir grup askeri Cibaliya kampındaki bomba yerleştirilmiş bir eve çektiğini belirterek daha önce yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 10 İsrail askerinin öldüğünü, 30’dan fazla askerin de yaralandığını ifade etti.

     

    İzzeddin el- Kassam Tugayları, İsrail askerlerinin verdiği bu kayıptan sonra ölü ve yaralı askerleri almak için İsrail’in denizden, havadan ve karadan bombardıman başlattığını açıkladı.

     

    İsrail ise askerlerinin bulunduğu bölgenin yanlışlıkla topçu ateşi altına alındığını belirterek Cibaliya kampı çevresinde 3 askerinin öldüğünü 30 askerinin de yaralandığını iddia etti.