Kerkük heyetinin Bağdat ziyareti ertelendi

img
Kerkük heyetinin Bağdat ziyareti ertelendi YDH

SAAF-Kerkük il meclisinden bir heyetin Kerkük’ün durumuyla ilgili görüşmeler yapmak üzere




SAAF-Kerkük il meclisinden bir heyetin Kerkük’ün durumuyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Bağdat’a düzenleyeceği ziyaretin ertelendiği bildirildi.

 

Kerkük il meclisi üyesi Ahmed Askeri, KYB Basın Bürosu muhabirine verdiği demeçte “Pazar günü (2 Temmuz’da) kentin sorunlarını görüşmek amacıyla Kerkük il meclisinden bir heyetin Bağdat’a gitmesi kararlaştırılmıştı, fakat bazı sebeplerden dolayı söz konusu ziyaret, bilinmeyen bir tarihe ertelendi” şeklinde konuştu.

 

Ziyaretin ertelenme sebebiyle ilgili bir soruya “Biz bu ziyarette, Bağdat’taki bazı devlet adamlarıyla görüşmek istemiştik; fakat maalesef Başbakan Nuri el-Maliki, Pazar günü resmi bir ziyeret için yurt dışına çıkıyor” diye cevap veren Askeri, heyetlerinin daha sonra Bağdat’a gitmeye hazır olduğunu söyledi.

 

Ahmed Askeri, heyetin Bağdat ziyaretinde hangi konuları gündeme getireceğini ise şu cümlelerle açıkladı: “Biz bu ziyarette anayasanın 140. maddesinin uygulanması, Kerkük’te güvenliğin sağlanması, Kerkük’teki petrol gelirlerinin şehir halkı için ayrılması, Kerkük için daha fazla hizmet projesinin uygulanması ve vaat edilen 28 milyon doların ödenmesi konularını görüşmek istiyoruz” dedi.

 



Makaleler

Güncel