• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Daha önce cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklayan İran eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’nin Mir Hüseyin Musevi lehine adaylıktan çekilebileceği bildirildi.




    YDH- Daha önce cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklayan İran eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’nin Mir Hüseyin Musevi lehine adaylıktan çekilebileceği bildirildi.

     

    Mehr haber ajansına açıklamada bulunan Hatemi’ye yakın kaynaklar, eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’nin muhtelif illerdeki kendi seçim komitesine mensup üyelerle yaptığı görüşmede, cumhurbaşkanlığı seçimi adaylığından yakında çekileceğini açıkladığını söylediler.

     

    Mehr haber ajansı, Muhammed Hatemi’nin, birkaç gün önce cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Mir Hüseyin Musevi ile bugün kendi evinde yaptığı görüşmede adaylıktan çekilme konusunu ele alacağını bildirirken, “ayendenews” adlı internet sitesi ise Hatemi’nin adaylık konusundaki kararı Mir Hüseyin Musevi’ye bıraktığını yazdı.

     

    Yayımlanan haberlerin aksine Hatemi’nin adaylıktan çekilmesinin kesin olmadığını belirten ayendenews, Hatemi’nin Musevi ile evinde yaptığı görüşmede kendisine iki seçenek önerdiğini duyurdu.

     

    Birinci seçeneğe göre adaylık için resmi başvuruların yapılacağı 5 Mayıs’a kadar hem Hatemi hem de Musevi, adaylıklarını ve propaganda çalışmalarını sürdürecek ve 5 Mayıs öncesinde yapılacak ankette ikinci sırada yer alan aday birincinin lehine adaylıktan çekilecek.

     

    İkinci seçeneğe göre ise Mir Hüseyin Musevi’nin kendisine verilen desteğin niteliğine bakmaksızın adaylıkta kararlı olması durumunda Hatemi, Mir Hüseyin Musevi lehine hemen adaylıktan çekildiğini açıklayacak.

     

    Mir Hüseyin Musevi’nin bugün Muhammed Hatemi’nin evinde kendisine önerilen bu iki seçeneği değerlendireceğini belirten kaynaklar, Hatemi’nin adaylıktan çekilmesi ihtimalinin daha da ağırlık kazandığını ifade ediyorlar.