• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran ve NATO yetkililerinin 30 yıl aradan sonra ilk kez gayri resmi düzeyde bir araya geldikleri bildirildi.




    YDH- İran ve NATO yetkililerinin 30 yıl aradan sonra ilk kez gayri resmi düzeyde bir araya geldikleri bildirildi.

     

    Fransız Haber Ajansı, NATO temsilcilerine dayandırdığı haberinde isimleri açıklanmayan İranlı diplomatlarla NATO yetkilileri arasında Brüksel’de yapılan bugünkü görüşmenin Şah rejiminin 1979 yılında devrilmesinden sonra gerçekleştirilen ilk görüşme olduğunu duyurdu.

     

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan NATO yetkilisi, İranlı diplomatlarla yapılan bugünkü gayri resmi görüşmede Afganistan konusunun ele alındığını belirterek İran’ın Afganistan’da uyuşturucu üretiminin ve Afganistan’dan İran’a kaçak yollarla mülteci girişinin engellenmesi konularında işbirliği yapmak istediğini ifade etti.

     

    AFP’ye açıklamada bulunan NATO yetkilisi, bugünkü görüşmenin bir tanışma ağırlıklı olduğunu ve görüşmede somut bir konunun ele alınmadığını açıkladı.

     

    İran’ı “Şer Ekseni” ilan ederek uluslar arası toplumdan yalıtma politikası izleyen Amerika, bir süre önce Afganistan konusunda düzenlenecek olan uluslar arsı konferansa davet etmiş, İran da 31 Mart’ta Lahey’de düzenlenmesi beklenen konferansa katılacağını açıklamıştı.