Zarkavi’nin halefi meğer 7 yıldır hapismiş

img
Zarkavi’nin halefi meğer 7 yıldır hapismiş YDH

SAAF-ABD’nin Ebu Musab el-Zarkavi’nin yerine el-Kaide’nin Irak kolunun başına geçtiğini belirttiği




SAAF-ABD’nin Ebu Musab el-Zarkavi’nin yerine el-Kaide’nin Irak kolunun başına geçtiğini belirttiği Ebu Eyub el-Mısri’nin Mısır’da bir cezaevinde olduğu açıklandı.

 

İrna haber ajansının bildirdiğine göre Mısır’daki İslami grupların avukatı Memduh İsmail, ABD’nin Ebu Musab el-Zarkavi’nin halefi olarak gösterdiği Ebu Eyub el-Mısri’nin yedi yıldır Mısır’da cezaevinde bulunduğunu söyledi.

 

El-Mısriyu’l- Yevm gazetesine bir mülakat veren Avukat Memduh İsmail, cezaevindeki müvekkilleriyle yaptığı görüşmeler sırasında el-Mısri olarak bilinen “Şerif Huza” ile de görüştüğünü belirterek, Mısri’nin Irak’a hiç gitmediğini, el-Kaide ile hiçbir irtibatı bulunmadığını ve Eymen ez-Zevahiri ya da başka bir el-Kaide lideriyle de hiç görüşmediğini söyledi.

 

Mısri’nin 1999 yılında “Arnavutluktan dönenler” dosyasıyla ilgili olarak tutuklandığını, suçsuz olduğunun ispat edilmiş olmasına rağmen hala serbest bırakılmadığını belirten İsmail, ABD’lilerin çelişkiler içinde olduğunu söyleyerek “Sadece Amerikalılar değil, dünyadaki hiçbir güvenlik gücü, Zarkavi’nin yerine kimin geçtiğini bilmiyor” diye konuştu.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, el-Mısri’nin yakalanmasını sağlayacak istihbarat verenlere 5 milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştı.

 

El-Kaide lideri Usame Bin Ladin son yayınlanan ses bandında Irak’taki el-Kaide’nin başına Ebu Hamza el-Muhaciri’nin getirildiğini açıklamıştı.

 

Pentagon’daki bir üst düzey yetkili daha önce el-Mısri ile el-Muhaciri’nin aynı kişi olduğunu belirtirmiş, son günlerde bazı şahıslardan istihbarat bilgileri aldıklarını ve ele geçirdikleri çeşitli bilgisayar kayıtları aracılığıyla da elektronik veriler elde ettiklerini söylemişti.