• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, muhalefetteki 8 Mart İttifakı’nın seçimlerde 70 sandalye elde ederek seçimleri kazanacağını belirtti.




    YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, muhalefetteki 8 Mart İttifakı’nın seçimlerde 70 sandalye elde ederek seçimleri kazanacağını belirtti.

     

    Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bugün seçimlere ve seçim sonrasında Lübnan’da oluşacak muhtemel siyasi konjonktüre ilişkin yaptığı değerlendirmede, halen muhalefette bulunan Hizbullah öncülüğündeki 8 Mart İttifakı’nın 128 sandalyeli parlamentoda 70 sandalye elde ederek seçimleri kazanacağını belirtti.

     

    Muhaliflerin seçimleri kazanmasından sonra oluşacak yeni kabinenin Hamas hükümetinin düştüğü duruma düşmeyeceğini ve Batı tarafından izole edilemeyeceğini belirten Şeyh Naim Kasım, “Lübnan’daki durumla Filistin ve Gazze’deki durum birbirinden farklıdır. Batılılar şu an bize yakınlaşmak için birbirleriyle yarışıyor, bu durum ileride de devam edecek” dedi.

     

    Bazı Avrupa ülkelerinin büyükelçilerinin ve bazı IMF yetkililerinin kendileriyle yaptıkları görüşmelerde muhaliflerin seçimi kazanması durumunda yeni kabineyle birlikte çalışmalarının doğal olduğunu söylediklerini ifade eden Şeyh Naim Kasım, “hatta Avrupalı bir büyükelçi, bize ABD’nin de seçimlerden sonra Lübnan’da kurulacak her hükümetle anlaşma yoluna gideceklerini söylediklerini bildirdi” diye konuştu.

     

    Halen iktidarda bulunan ve Batı tarafından desteklenen 14 Mart İttifakı, Hizbullah müttefiki 8 Martçıların seçimleri kazanması durumunda yeni Lübnan kabinesinin tıpkı Filistin’deki Hamas kabinesi gibi uluslar arsı ambargoya maruz kalacağı propagandasını yapıyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel