• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Lübnan’da iktidarda bulunan 14 Mart İttifakı ile İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat arasındaki ihtilaflar şiddetlenmeye başladı.




    YDH- Lübnan’da iktidarda bulunan 14 Mart İttifakı ile İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat arasındaki ihtilaflar şiddetlenmeye başladı.

     

    Lübnan’da Batı ve Arap devletleri tarafından desteklenen 14 Mart İttifakı arasındaki ihtilafların iyice su yüzüne çıktığı, ittifakın en önemli liderlerinden biri olan İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’a ittifak içerisinden sert suçlamalar yöneltildiği bildirildi.

     

    Daha önce bölgeyle ilgili politikaların değiştiğini belirterek içinde yer aldığı 14 Mart İttifakını bölgesel değişimleri doğru okuyamamakla eleştiren Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Başkanı Velid Canbolat’la ittifakın en önemli grubu olan Sa’d Hariri liderliğindeki el-Mustakbel Partisi arasındaki gerilim gizli saklı olmaktan çıktı.

     

    Lübnan parlamentosundaki el-Mustakbel milletvekillerinden Azzam Dendeşi, Dürzi Lider Velid Canbolat’ı fırsatçılıkla ve 14 Mart’ın siyasi ilkelerini ayaklar altına almakla suçladı.

     

    Canbolat’a yönelik sert eleştiriler içeren bir açıklamada bulunan 14 Martçı milletvekili, “Bazıları uluslar arası dengelerin değiştiğini öne sürerek kendi tutumunu değiştirmektedir” dedi.

     

    Azzam Dendeşi, Canbolat’ı Dürzi din adamlarıyla yaptığı bir özel sohbette 14 Martçı liderleri alaya alarak eleştirdiği için özür dilemeye çağırdı.

     

    

    Makaleler

    Güncel