Son Dakika
İnşa

İran cumhurbaşkanı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, taraftarlarından seçim

06 Aralık 2009 Bu sayfayı yazdır

YDH- İran cumhurbaşkanı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, taraftarlarından seçim sonuçlarını gerekçe göstererek şiddete başvuranlardan saflarını ayırmasını istedi.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- İran cumhurbaşkanı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, taraftarlarından seçim sonuçlarını gerekçe göstererek şiddete başvuranlardan saflarını ayırmasını istedi.

 

Seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle dünden beri devam eden sokak çatışmaları konusunda bir açıklamada bulunan cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, taraftarlarına sükunet çağrısında bulunarak onlardan saflarını şiddete başvuranların saflarından ayırmasını istedi.

 

Haber içi

Seçimlere hile karıştırıldığı yönündeki iddiasını yineleyen Mir Hüseyin Musevi, “bu seçimlerde yapılan usulsüzlük ciddi boyutlardadır. Bu yüzden de derin bir rahatsızlık içinde olmakta haklısınız; ancak herkes şiddetten uzak durmalıdır” dedi.

 

Mir Hüseyin Musevi, seçimler sırasında yapılan geniş çaplı yolsuzlukların ciddi bir şekilde takipçisi olacaklarını ve şikayetlerinin neticesini kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

 

İlgili Haberler