İran Cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, kendilerine ait gazete
YDH- İran Cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, kendilerine ait gazete ve internet sitelerinin hükümet tarafından susturulmasının yabancı medya organlarının nüfuzunu arttırmasına sebep olduğunu belirtti.
YDH- İran Cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, kendilerine ait gazete ve internet sitelerinin hükümet tarafından susturulmasının yabancı medya organlarının nüfuzunu arttırmasına sebep olduğunu belirtti.
İran onuncu dönem cumhurbaşkanı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, yeni bir bildiri yayımlayarak hükümetin “Yeşil Kelime” adlı gazeteye baskın düzenlenerek gazetenin teknik ve idari personelinin tutuklanmasını anlaşılmaz ve hukuksuz bir tutum olarak niteledi.
Seçimlerde geniş çaplı hile yapıldığı yönündeki iddialarını tekrarlayan ve buna karşı itiraz edenlerin sesinin kısılmak istendiğini belirten Musevi, kendisinin halkla ilişkilerinin kesilmesi sebebiyle yabancı medyanın nüfuzunun önünün açıldığını ifade etti.
Mir Hüseyin Musevi, yayımladığı bildirisinde “Hükümetin toplumdaki şartlarla ilgili yaptığı yanlış değerlendirme sonucu attığı yasa dışı adımlar, ülkedeki gelişmelerle ilgili olarak yabancıların nüfuzunun önünü açmakta ve toplumsal sorunun İslam Cumhuriyeti nizamı ilkeleri çerçevesinde ıslahını zorlaştırmaktadır” dedi.
İlgili Haberler
Askeri analist Schryver: İran’ın vurduğu ABD gemilerinden biri USS Geo…
26 Eylül 2026 10:53
Necef Havalimanı'nda İran uçuşları neden askıya alındı?
25 Eylül 2026 22:05
Kolombiya’nın İran kararı sonrası Tahran’dan açıklama
25 Eylül 2026 21:56
Rızai: ABD şartlarımızı kabul ederse diplomatik yaklaşıma döneceğiz
25 Eylül 2026 21:53
