Hizbullah: Gemi battı; İsrail: Hasar gördü

img
Hizbullah: Gemi battı; İsrail: Hasar gördü YDH

SAAF-Hizbullah bir İsrail savaş gemisine saldırı düzenledi, geminin içindeki 80 kişiyle birlikte




SAAF-Hizbullah bir İsrail savaş gemisine saldırı düzenledi, geminin içindeki 80 kişiyle birlikte battığı bildirildi.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın, akşam saatlerinde el-Menar Televizyon kanalında yaptığı açıklamaların hemen ardından gerçekleşen saldırıda bir İsrail savaş gemisinin içindeki 80 kişiyle battığı bildirildi.

 

İsrail savaş gemisine yönelik saldırı haberini son dakika gelişmesi olarak duyuran el-Cezire televizyonu ile İran'ın "Haber Kanalı" İsrail savaş gemisinin battığını açıklamasına rağmen, İsrail haber kaynakları önce geminin hafif hasar gördüğünü açıklarken, ilerleyen saatlerde gemideki dört İsrail askerinin kayıp olduğunu bildirdi.

 

İsrail 4 İsrail askerinin Hizbullah’ın Lübnan sahillerindeki İsrail savaş gemisine yönelik düzenlediği füze saldırısı sırasında kaybolduğunu açıkladı.

 

el-Cezire’nin İsrail’deki muhabirinin, İsrail siyasî kaynaklarına dayandırdığı haberine göre İsrail’in dört kayıp askerini aradığını ifade etti.

 

Hizbullah’tan bir kaynak gemiye isabet eden iki füzeden birisinin bir binanın üzerinden atıldığını söylerken, el-Cezire’nin son dakika haberine göre Hizbullah kaynakları savaş gemisinin tamamen battığını söyledi.

 

İsrail Haretz gazetesinin internet sitesinde verilen bilgiye göreyse savaş gemisi ağır hasar görürken; Hizbullah’ın gemiye yönelik saldırıyı içerisinde patlayıcı bulunan pilotsuz uçakla gerçekleştirdiğini iddia etti.

 

Hizbullah’tan bir kaynağın el-Cezire’ye verdiği bilgiye göre Hizbullah, İsrail uçaklarına karşı daha önce kullanılmamış bir füze savunma sistemi kullanacağını açıkladı.

 

Öte yandan, el-Cezire’nin Lübnan’daki muhabiri, İsrail’in Beyrut’un 35 kilometre güneydindeki “Sayda” kıyılarına asker çıkarma girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını ve iki İsrail askerinin de öldürüldüğünü açıkladı.

 



Makaleler

Güncel