• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, seçimlerden sonra yaşanan olaylarda bazılarının yasaları çiğnediğini ve cinayet işlediğini belirterek, yasaları çiğneyenlerin cezalandırılacağını söyledi.




    YDH- İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, seçimlerden sonra yaşanan olaylarda bazılarının yasaları çiğnediğini ve cinayet işlediğini belirterek, yasaları çiğneyenlerin cezalandırılacağını söyledi.

     

    İran’ın çeşitli üniversitelerinden gelen öğrencileri ve öğrenci derneği temsilcilerini kabul eden İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, seçimlerden sonra bazı üniversite yurtlarına yönelik saldırılara ve Kehrizek cezaevinde yaşanan olaylara değinerek “seçimlerden sonra bazı yasadışı işler yapıldı ve cinayetler işlendi, bunların sorumluları kesinlikle cezalandırılacaktır” dedi.

     

    “Üniversite kampusunda büyük suçlar işlenmiştir ve suçluların hangi kuruma bağlı olduklarına bakılmaksızın cezalandırılması için özel bir dosya açılmıştır” diyen İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, güvenlik güçlerinin olayların kontrol altına alınması için büyük hizmetleri olduğunu; ancak bu hizmetlerin hangi güvenlik kurumuna bağlı olursa olsun yasadışı davrananların cezalandırılmasına engel olmayacağını söyledi.

     

    İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, seçimlerden sonra ülkede huzursuzluk çıkmasına sebep olan çevrelere de değinerek “Ben seçimlerden sonra yaşanan olaylarda öncü durumda olan kişileri ABD’nin veya İngilizlerin kontrolünde olmakla suçlamıyorum; çünkü bu konu benim açımdan ispat edilmiş bir mesele değildir. Ancak şundan hiç şüphe yok ki, bu olayların sorumluları bilsinler veya bilmesinler, bu olaylar önceden hesaplanmış olaylardı” dedi.

     

    Seçimlerden sonra çıkacak olayları planlayanların bu planlarının uygulamaya konup konmayacağından emin olmadıklarını belirten Ayetullah Hamenei, bazı kişilerin hareketlerinin olayların planlayıcılarını cesaretlendirdiğini söyledi.

     

    İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, düşmanın İran’a yönelik son komplosunun İran halkının bilinçli tutumu sayesinde boşa çıktığını belirtti ve “Düşman, İran halkını tanımıyor, bu yüzden de bu halktan güçlü bir tokat yemiştir; ancak hala umudunu kaybetmemiştir ve bu meseleyi bırakmamaktadır” diye konuştu.