• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, seçim sonuçlarına itiraz eden liderleri dost kisvesindeki hainler olarak niteledi ve bu liderlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.




    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, seçim sonuçlarına itiraz eden liderleri dost kisvesindeki hainler olarak niteledi ve bu liderlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

     

    Bugün Tahran’da kılınan Cuma namazından önce bir konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, seçim sonuçlarına yapılan itirazların ardından yaşanan olayların yabancı komplosu olduğuna dair iddialarını tekrarladı ve olayların yaşanmasına sebep olan liderlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

     

    Seçim sonrasında yaşanan olayların İngiltere’nin komplosu olduğunu belirten Ahmedinejad, dost bir ülkenin dışişleri bakanının son olayların İngiltere’nin komplosuyla gerçekleştiğine dair kendisine anlattıklarını şöyle nakletti: “Dost bir ülkenin dışişleri bakanı bize dedi ki: ‘İhtiyar sömürgecinin dışişleri bakanına niçin İran’ın iç işlerine müdahale ediyorsunuz dedim, o da bana ‘bu kez İslam Cumhuriyeti’nin işini bitireceğiz’ dedi. Ona, siz İnkılabı, Rehberi ve İran halkını tanımıyorsunuz dedim. O ise ‘ Bu kez her şeyi hesapladık’ dedi.”

     

    İngiltere tarafından hazırlanan bu komploya İran halkının sert bir tokatla cevap verdiğini belirten Ahmedinejad, düşmanın intikam almak için komplolarına devam ettiğini söyledi.

     

    Seçimlerden sonra bazı acı olayların yaşandığını; ancak sonucunun tatlı olduğunu belirten Ahmedinejad, “son olaylarda halkımızdan zarar görenler oldu; ama düşman da rezil oldu” dedi.

     

    Yeni hükümetin kurulmasından sonra İran’ın uluslar arası toplumda öncekinden çok daha fazla etkin olacağını belirten Ahmedinejad, bazı kişilerin düşmanın senaryolarına alet olduğunu savundu ve seçimlerin dürüst ve sağlıklı bir şekilde yapılmış olmasına rağmen seçimlerde hile yapıldığının iddia edildiğini söyledi.

     

    Üniversite yurtlarına yapılan saldırıların ve cezaevlerinde meydana gelen olayların da düşman senaryosunun bir parçası olduğunu iddia eden Ahmedinejad, “elimizdeki deliller göstermektedir ki, polisiyle, istihbaratıyla ve ordusuyla tüm devrimci güçler bu utanç verici olaylardan beridir. Besiciler fedakarca sokaklara çıktılar halka yönelik saldırıları ve mağaza camlarının kırılmasını önlerken dayak yediler rejimi devirmek isteyenlerin nüfuz ettiği kişiler ise düşman senaryosu doğrultusunda fesat çıkardılar” dedi.

     

    Güvenlik güçlerinden ve yargıdan son olaylarla ilgili talepleri olduğunu belirten Ahmedinejad, “ilk talebim şudur: Dost kılığında insanlık dışı eylemler yapanlar bağışlanmaksızın en ağır şekilde cezalandırılmalıdır; çünkü onlar iki ihanette bulundular birincisi halka zarar verdiler, ikincisi de İslam Cumhuriyeti nizamının, polisiyle, ordusuyla istihbaratıyla devrimci güçlerin imajını zedelediler” dedi.

     

    İkinci isteğinin de tutuklananlarla ilgili olduğunu belirten Ahmedinejad, “asıl ciddi müdahale bu hareketin liderlerine yönelik olmalıdır. Bu hareketi örgütleyen, tahrik eden ve düşmanın senaryosunu uygulamaya koyan kişiler, ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. Aldatılanlar ve bu işte dördüncü dereceden sorumlu olanlara İslami hoşgörüye davranılmalıdır. Asıl sorumlular korunmamalı ve güvende olmamalıdır, ikinci dereceden aldatılmış kişiler de cezalandırılmalıdır” diye konuştu.

     

    Hükümetin en önemli ekseninin adaletin uygulanması olduğunu belirten Ahmedinejad, bazılarının bu konuda baskı yaptığını ve iftira attığını söyledi ve “İslam nizamının ayakta kalmasının garantisi, güç ve para sahiplerine karşı adaletin uygulanmasıdır. Eğer nüfuzlu kişiler cezadan muaf tutulursa, nizam ayakta kalamayacak ve her adaletsiz düzen gibi yıkılacaktır. Bu bir İlahi yasadır” dedi.