• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’daki son seçimde Mehdi Kerrubi’yi destekleyen eski milletvekillerinden Murtaza Elviri, son olayların ardından 7 kişinin hala kayıp olduğunu açıkladı.




    YDH- İran’daki son seçimde Mehdi Kerrubi’yi destekleyen eski milletvekillerinden Murtaza Elviri, son olayların ardından 7 kişinin hala kayıp olduğunu açıkladı.

     

    İtimad gazetesine açıklamada bulunan İran’ın İspanya eski Büyükelçisi ve Tahran eski Belediye Başkanı Murtaza Elviri, seçimlerden sonra yaşanan olaylarda devlet televizyonu tarafından yaşadığı iddia edilen Terane Musevi adlı genç kızın öldüğünü ve 7 kişinin ise hala kayıp olduğunu açıkladı.

     

    Seçimlerden sonra yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 69 kişinin ismini Meclis Araştırma Komisyonuna verdiklerini belirten Elviri, “bu veriler, ailelerle temas kuran ve bilgileri doğrudan ailelerden alan komite aracılığıyla elde edilmiştir. Şu an elimizde kayıp olan 7 kişinin ismi var. Bu isimlere ne cezaevinde bulunanlar arasında yer alıyor, ne ölenler arasında yer alıyor ne de şu ana kadar aileleriyle temas kurmuşlar. Beheşt-i Zehra’da (Tahran Mezarlığı) ve morglarda da bu 7 kişiye ait hiçbir bilgi bulunmuyor” dedi.

     

    Seçim sonrasında yaşanan olayların ardından ortadan kaybolan bu 7 kişi ile ilgili söylenti düzeyinde haberler geldiğini belirten Elviri, “ancak sevdiklerini kaybeden bu aileler, korkudan ve duydukları rahatsızlıktan dolayı komiteyle işbirliği yapmaya yanaşmıyorlar. Bu yüzden gerçek ve kesin verilere ulaşmamız zaman alacak” diye konuştu.

     

    İran devlet televizyonu 2. Kanalının aynı ismi taşıyan birinin ailesiyle görüşerek Terane Musevi adlı genç kızın sağ olduğunu iddia eden programının gerçeği yansıtmadığını belirten Murtaza Elviri, Terane Musevi’nin olaylardan sonra hayatını kaybedenler arasında olduğunu ifade ederek “neden bu tür gerçek dışı haberler yayımlanarak halkın güven duygusuyla oynanıyor” diye şikayette bulundu.

     

    Şah döneminde İslam Cumhuriyeti’ni savunduğu ve bu yönde faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle müebbet hepse mahkum edilen Sadık Nevruzi’nin son olaylarda arabasının içinde fotoğraf çektiği için tutuklandığını ve halen cezaevinde olduğunu belirten Elviri, “Şimdi düşünün, devrimden önce İslam Cumhuriyeti kurmaya çalışmak suçlamasıyla müebbet hapse mahkum edilen biri şimdi hiçbir suç işlemediği, gösterilere bile katılmadığı halde sadece otomobilinin içinden gösterilerin resmini çektiği için cezaevinde bulunuyor. Bu hiçbir şekilde açıklanamaz ve kabul edilemez bir durumdur”dedi.