• 09/02/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, ülkede yaşanan son olayları Abbasiler döneminde yaratılan nifaka benzeterek İslam İnkılabı Rehberi’ni savundu.




    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, ülkede yaşanan son olayları Abbasiler döneminde yaratılan nifaka benzeterek İslam İnkılabı Rehberi’ni savundu.

     

    İran’dan yayın yapan Sehernews adlı bir internet sitesinin haberine göre İran Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Ekber Haşimi Rafsancani, kendi bürosunda bir grup yetkili ve aydınla yaptığı özel bir toplantıda “İslam Devrimi’nin ilk yıllarında sergilenen nifakın hedefi, Rehberliğin stratejilerini çıkmaza sürüklemeye dönüktü. Ancak İmam Humeyni’nin sağlığında ve onun bilinci sayesinde İstikbara bağlı istihbarat servislerinin oluşturduğu nifak herhangi bir başarı elde edemedi” dedi.

     

    İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’den sonra İslam devrimini hedef alan nifakın yeni bir boyut kazandığını belirten Ayetullah Rafsancani, sözlerini şöyle sürdürdü: “İmam’ın vefatından sonra Ayetullah Hamenei’nin rehberlik makamına geçmesinden sonra bu akım nizamın kimliğini değiştirmek için uygun bir fırsatın doğduğunu düşündü ve Ayetullah Hamenei’nin genç oluşunu komploları için iyi bir fırsat olarak gördü. Ancak İnkılap Rehberi, İslam Devrimi tarihinin en hassas dönemeçlerinde uzak görüşlülüğü ve aydın düşüncesi ile hata yapmadığını gösterdi” diye konuştu.

     

    Ülkede yaşanan ihtilaflar konusunda son sözü söyleyecek mercilerin İnkılap Rehberi ve anayasa olduğunu belirten Ayetullah Haşimi Rafsancani, “Tüm yetkililer ve seçkinler Rehberlik ve yasalar ekseninde hareket etmelidir” dedi.

     

    Yaşanan son olaylarda ortaya konan nifakı, İslam tarihinde Ehlibeytin haklılığı şiarıyla iktidarı ele geçiren Abbasilerin nifakına benzeten Ayetullah Rafsancani, “Yeni nifak akımının hareket tarzı, Abbasilerin nifakı gibidir ve bu nifak, Emevilerin nifakından daha tehlikelidir” diye konuştu.

     

    

    Makaleler

    Güncel