• 09/02/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’da seçim sonrasında yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı ile ilgili olarak çelişkili rakamlar veriliyor.




    YDH- İran’da seçim sonrasında yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı ile ilgili olarak çelişkili rakamlar veriliyor.

     

    İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi’nin seçimlerden sonra yaşanan olaylarda 29 kişinin öldüğünü ve ölenlerin 20’sinin Besici olduğunu belirten dünkü açıklamasından sonra bugün bir açıklamada bulunan Ali Rıza Beheşti son olaylarda ölenlerin sayısının 72 olduğunu ifade etti.

     

    Seçim sonrasında yaşanan olaylardan sonra hayatını kaybedenlerle ve cezaevlerinde yaşanan olaylarla ilgili kurulan komitenin sözcüsü Ali Rıza Beheşti, üç kişinin daha eklenmesiyle son olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının 69'dan 72'ye çıktığını açıkladı.

     

    Yaşanan olaylardan sonra ülkede oluşan güvenlik atmosferi sebebiyle bazı yakınlarını kaybeden ailelerin hala komiteye müracaatta bulunmadığını belirten Ali Rıza Beheşti, General Caferi’nin açıklaması konusunda da “eğer Sayın Devrim Muhafızları Komutanı’nın şehit olan Besicilerle ilgili verdiği rakamlar doğruysa bu, ölü sayısının çok daha fazla olduğunu gösterir. Çünkü Komite’nin hazırladığı listede Becis üyesi olup da şehit olan hiç kimsenin adı geçmemektedir” diye konuştu.

     

    Besic Güçleri’nin Komutanı Hüseyin Taib ise daha önce yaptığı açıklamalarda son olaylarda hayatını kaybeden besici sayısının 8 olduğunu açıklamıştı.

    

    Makaleler

    Güncel