• 09/07/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Hava Kuvvetleri, radara yakalanmayan Cruise füzelerini yok eden bir hava savunma sistemi geliştirdiklerini açıkladı.




    YDH- İran Hava Kuvvetleri, radara yakalanmayan Cruise füzelerini yok eden bir hava savunma sistemi geliştirdiklerini açıkladı.

     

    İran Hava Kuvvetlerine Bağlı “Hatemu’l- Enbiya” Hava Savunma Üssü Komutanı General Ahmed Mikani, İran radyosunca hazırlanan “Kutsal Savunma Haftası” konulu bir programda 30 yıldır uygulanan ambargoya rağmen savunma sanayi alanında kendi kendine yeter hale gelme konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi.

     

    Üniversitelerle ve sanayi kuruluşlarıyla yapılan başarılı koordinasyon ve işbirliği sayesinde mevcut hava savunma sistemlerini dünyadaki örnekleriyle yarışabilecek şekilde modernize ettiklerini belirten General Mikani, “bugün artık radara yakalanmayan Cruise füzelerini tespit etmekle kalmayan, onları imha da edebilen hava savunma sistemleri geliştirdik” dedi.

     

    General Mikani ayrıca “Hatemu’l- Enbiya” Hava Savunma Üssü olarak İran’ın hava hakimiyetini korumakla kalmadıklarını, düşmanın sınır ötesindeki hareketliliğini de izleyebilecek ve dost kuvvetlere yönelik olumsuz sürprizleri önleyebilecek savunma yeterliliği kazandıklarını ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel