• 09/08/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Bir önceki Ahmedinejad kabinesinde Bilim Bakanı olarak görev yapan Muhammed Mehdi Zahidi, İsrailli meslektaşıyla yaptığı görüşmenin basına sızmasından sonra konuyla ilgili bir açıklama yaptı.




    YDH- Bir önceki Ahmedinejad kabinesinde Bilim Bakanı olarak görev yapan Muhammed Mehdi Zahidi, İsrailli meslektaşıyla yaptığı görüşmenin basına sızmasından sonra konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

     

    2008 yılında Ürdün’de yapılan bir toplantıda dönemin İsrail Bilim Bakanı Ralib Macadele'yle bir araya geldiğine ilişkin haber ve fotoğrafların basına sızdırılmasından sonra açıklama yapan eski Bilim Bakanı Muhammed Mehdi Zahidi, yanındakinin İsrailli bakan olduğunu öğrendikten sonra odayı terk ettiğini belirterek kendisini savundu.

     

    Ülkesinin İsrail konusundaki politikasına şiddetle bağlı olduğunu belirten İranlı bakan, toplantı başlamadan önce davetlilerin önce bir kabul salonuna alındığını belirterek, kabul salonunda İsrailli bir bakanın da bulunduğunun kendisine bildirilmediğini ve durumu öğrendikten sonra da odayı terk ettiğini ifade etti.

     

    Muhammed Mehdi Zahidi’nin İsrailli Bakan Ralib Macadele'yle birlikte fotoğraflarını yayımlayarak konuyu gündeme getiren hükümet yanlısı jahannews haber sitesi, ellerinde konuyla ilgili yeni bilgi ve fotoğraflar bulunduğunu; ancak Zahidi’nin bu açıklamasını yeterli gördüğü için bunu yayımlama gereği duymadığını belirtti.

     

    Fotoğrafların hükümet yanlısı bir sitede yayımlanmasını değerlendiren siyasi gözlemciler, yeni kabinede bakanlık görevi verilmeyen Zahidi’nin bir bölge ülkesine büyükelçi olarak atanmasının söz konusu olduğuna dikkat çekerek fotoğrafların bunu engellemeye dönük bir hükümet içi manevra olabileceğini belirtiyor.

     

    رمز گشایی از دیدار محرمانه وزیر ایرانی و وزیر رژیم صهیونیستی 

    İranlı bazı siyasi yorumcular ise Jahannews’in haberi yalanlayan bazı hükümet yanlısı siteleri gerekirse ellerindeki “daha açık fotoğraf ve belgeleri” de yayımlamakla tehdit etmesini dikkat çekici bulduklarını belirterek, “böylesi bir şey reformcu bir hükümet döneminde olsaydı İran’da kıyamet kopardı” değerlendirmesinde bulunuyorlar.

     

     

     

    

    Makaleler

    Güncel