• 09/09/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, son tutuklama dalgasıyla ilgili bir bildiri yayımlayarak bu tutuklamaların daha büyük olayların habercisi olabileceğini söyledi.




    YDH- İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, son tutuklama dalgasıyla ilgili bir bildiri yayımlayarak bu tutuklamaların daha büyük olayların habercisi olabileceğini söyledi.

     

    Mir Hüseyin Musevi, kendisine bağlı Kelime adlı internet sitesinde yayımlanan bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

     

    Bismilahirrahmanirrahim

     

    Son olaylarda zarar görenlerin durumunun araştırılması için kurulan komitenin yetkililerinden aziz kardeşlerim Ali Rıza Beheşti, Murtaza Elveri ve benim seçim kurulumun yetkililerinden Uzleti Mukaddem’in tutuklanması nizama gönülden bağlı olanlarda hayret ve şüphe yaratmıştır.

     

    Onlar hapsedildiler, halbuki onların Devrim yolunun takipçisi olmaktan ve suçsuz yere kanları akıtılanlar konusunda adaletin icra edilmesini savunmaktan ve seçim sonrasında suçsuz yere hapsedilenlerin ailelerine yardım etmekten başka hiçbir suçları bulunmamaktadır.

     

    Onlar şimdi zindanda bulunuyor; ama son facialara sebep olanlar serbest dolaşıyor, yetkililer ise işlenen cinayetlerin hesabının sorulacağı iddiasında bulunuyor. Acaba cinayet belgelerini ortadan kaldırarak ve kurbanların haklarının takipçisi olanları zindana atarak mı bunu yapacaksınız?

     

    “المرء یحفظ فی ولده.”  İnsanların hürmetleri evlatlarıyla korunur. Halk şimdi İslam Devrimi’nin bayraktarlarına soruyor Mazlum Şehit Ayetullah Dr. Beheşti’nin ailesindeki hürmetine nasıl riayet ettiniz?

     

    İran Halkı!

    Son derece açıktır ki topluma huzurun yeninde gelmesi için gösterdiğiniz çabalara akıllıca bir cevap verilemeyebilecektir. Gelecekte trajik günler görünüyor. Dr. Beheşti gibi birinin tutuklanması çok daha ağır olayların yaşanabileceğinin habercisi olarak gözüküyor. Ama batıl gidici ve insanlara faydalı olan kalıcıdır. Sükunetinizi ve bilincinizi koruyunuz. Başlatılan bu bir dizi yeni olay, bu günlerde gerçekleştirilen diğer kör hareketler gibi muhalifleriniz için zarardan başka bir şey getirmeyecektir.

     

    Onların sizi tahrik etmesine ve kendilerini yok ederken yuvanıza ve yurdunuza zarar vermelerine izin vermeyin.

     

    Özellikle mazlum Beheşti’nin hürmetinin çiğnenmesinden dolayı şehidin evlatlarına, öğrencilerine, dostlarına ve takipçilerine, ayrıca İslam’a ve Devrim’e gönülden bağlı olanlara tesliyetlerimi arz ediyorum. Allah’tan halkın yüreğini inciten bu davranışı, bu ailenin haysiyetini ebedi kılarak telafi etmesini diliyorum.

     

    Mir Hüseyin Musevi

     

    

    Makaleler

    Güncel