• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Geçtiğimiz salı günü tutuklanan Tahran Üniversitesi öğretim görevlilerinden Ali Rıza Beheşti’nin bugün serbest bırakıldığı bildirildi.




    YDH- Geçtiğimiz salı günü tutuklanan Tahran Üniversitesi öğretim görevlilerinden Ali Rıza Beheşti’nin bugün serbest bırakıldığı bildirildi.

     

    İlna haber ajansının bildirdiğinde göre cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi’nin üst düzey danışmanlarından Dr. Ali Rıza Beheşti, dün gece yarısı kefaletle serbest bırakıldı.

     

    Seçimlerden sonra tutuklananların ailelerine yardım etmek ve yaşanan olaylardan sonra kaybolan veya tutuklanan şahısların durumunun araştırılmasını sağlamak amacıyla kurulan komisyonun başkanlığını yürüten Dr. Ali Rıza Beheşti’nin serbest bırakıldıktan sonra İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin ailesi tarafından ziyarete dildiği bildirildi.

     

    İmam Humeyni’nin torunu Seyyid Hasan Humeyni’nin, annesinin ve Ali Humeyni’nin serbest bırakılmasından hemen sonra Dr. Ali Rıza Beheşti’yi evinde ziyaret ettikleri ve sabah namazını Dr. Beheşti’nin evinde kıldıkları açıklandı.

     

    Dr. Ali Rıza Beheşti ile birlikte tutuklanan cumhurbaşkanlığı adaylarından Huccetulislam Mehdi Kerrubi’nin danışmanı Murtaza Elviri’nin ise halen cezaevinde olduğu ifade edildi.

     

    Öte yandan seçim sonrasında tutuklanan İslam İnkılabı Mücahitleri Örgütü Başkanı Behzad Nebevi’nin de tutuklandıktan üç ay sonra bugün eşiyle görüşmesine izin verildiği bildirildi.

     

    

    Makaleler

    Güncel