• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından cumhurbaşkanı başyardımcılığına atanan Muhammed Rıza Rahimi’nin diplomasının da sahte olduğu açıklandı.




    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından cumhurbaşkanı başyardımcılığına atanan Muhammed Rıza Rahimi’nin diplomasının da sahte olduğu açıklandı.

     

    İran meclisinin önde gelen muhafazakar milletvekillerinden Ahmed Tevekkuli, Ahmedinejad tarafından cumhurbaşkanı başyardımcılığına atanan Muhammed Rıza Rahimi’nin doktora diplomasının da tıpkı daha önce Oxford Üniversitesi mezunu olduğunu iddia eden İçişleri Bakanı Ali Kordan’ın diploması gibi sahte olduğunun anlaşıldığını açıkladı.

     

    Mehr haber ajansına demeç veren Tahran Milletvekili Dr. Ahmed Tevekkuli, “Rahimi’nin diploması da tıpkı Kordan’ınki gibi sahte. Nitekim Tahran Milletvekili Sayın Nadiran, geçen hafta bu konuda meclise uyarıda bulundu ve konuyla ilgili belgeleri yayımladı. Dolayısıyla Sayın Rahimi de diplomasının sahte olduğunu bilmektedir” dedi.

     

    Muhammed Rıza Rahimi’nin sahte doktora diplomasıyla Azad Üniversitesinde Hukuk Fakültesi dekanlığı yaptığını ve bu diploma üzerinden maaş aldığını belirten Tevekkuli, “cumhurbaşkanının istediğini cumhurbaşkanı başyardımcılığına atama hakkı var; ama bu seçim açıkça kusur ve zaaf sahibi olmayan kişiler arasından yapılmalıdır” dedi.

     

    Muhammed Rıza Rahimi’nin cumhurbaşkanı başyardımcılığına atanmasının üzüntü verici olduğunu belirten ve Cumhurbaşkanı Ahmedinejd’ın bu konudaki propagandalarının şaşkınlık verici olduğunu kaydeden Tevekkuli, “Rahimi, eski İçişleri Bakanı Kordan’ın diploması meselesi ile ilgili olarak bir haber ajansına yaptığı açıklamada Kordan’ın diplomasının Oxford Üniversitesinin sitesinde bulunduğunu iddia etmişti. Elbette bu sözü de tam bir yalandı; ama bundan sonra da neden bu yalanı söylediği konusunda açıklama yapmamıştı” dedi.

     

    Diplomanın sahte olduğunun kendisine ait Elif adlı internet sitesindeki haberden sonra Oxford Üniversitesi tarafından yalanlandığını belirten ve kendi sitesinde söz konusu üniversitenin yalanlama açıklamasının metnini yayımlayan http://alef.ir/1388/content/view/53661/ Dr. Ahmed Tevekkuli, “yalancılık, görevini kötüye kullanma ve sahte diploma kullanma gibi bir geçmişe sahip olan birinin cumhurbaşkanı vekili olarak atanması üzüntü vericidir” dedi.

     

    Bir önceki hükümet döneminde Cumhurbaşkanı Ahmedinejad tarafından İçişleri Bakanlığına atanan Ali Kordan, Oxford Üniversitesi’nden aldığını iddia ettiği diplomanın sahte olduğunun belgelenmesinden sonra gensoruyla düşürülmüştü.

     

    Seçim propagandaları sırasında Mir Hüseyin Musevi’nin eşi Dr. Zehra Rahneverd’in Azad Üniversitesi’nden aldığı diplomasının itibarsız olduğunu iddia eden Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, diplomasının sahte olduğu belgelenen Ali Kordan’ı neden içişleri bakanlığına atadığına ilişkin bir soruyu “benim için diploma değil, salahiyet önemli” şeklinde cevaplamıştı.

     

    

    Makaleler

    Güncel