Son Dakika
İnşa

İsrail kara birliklerinin saldırısı püskürtüldü

07 Aralık 2006 Bu sayfayı yazdır

SAAF-Lübnan’ın güney doğusundan sızmak isteyen İsrail ordu birliklerinin Hizbullah tarafından

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

SAAF-Lübnan’ın güney doğusundan sızmak isteyen İsrail ordu birliklerinin Hizbullah tarafından püskürtüldüğü bildirildi.

 

Lübnan’dan yayın yapan el-Menar televizyonunun birkaç dakika önce bildirdiğine göre Lübnan’ın güneyine girmek isteyen İsrail kara birlikleri Hizbullah’a bağlı İslami Direniş birlikleri tarafından püskürtüldü.

 

Lübnan güvenlik kaynakları, ülkenin güneyine girmeye çalışan İsrail birliklerinin açılan füze ateşi ile geri püskürtüldüğünü duyurdu.

Haber içi

 

Beraberlerindeki bir buldozerle Birleşmiş Milletler tarafından Lübnan ve İsrail sınırı olarak belirlenen bölgeden Lübnan topraklarına girmeye çalışan 15 kişilik bir İsrail birliğinin açılan füze ateşiyle geri çekilmek zorunda kaldığını belirten Lübnanlı güvenlik kaynağı, “el-Gacer” köyü yakınlarında gerçekleştiğini ifade etti.

 

İsrail’in 25 Mayıs 2000’de terk etmek zorunda kaldığı bölgede o yıldan beri, Hizbullah’a bağlı İslami Direniş birlikleri konuşlanmış bulunuyor.

 

İlgili Haberler