İsrail'den düşürülen uçak haberlere yalanlama

img
İsrail'den düşürülen uçak haberlere yalanlama YDH

SAAF-Hizbullah tarafından bir İsrail F-16 uçağının düşürüldüğü yönündeki haberler İsrail




SAAF-Hizbullah tarafından bir İsrail F-16 uçağının düşürüldüğü yönündeki haberler İsrail tarafından yalanlanırken, bu konuda çelişkili haberler gelmeye devam ediyor.

 

İsrail Lübnan’da bir F-16 uçağının düşürüldüğü yönündeki haberleri yalanladı. İsrail ordu sözcüsü, hiçbir uçak veya helikopter kayıplarının olmadığını söyleyerek yayınlanan görüntülerdeki cismin fırlatılması başarısızlıkla sonuçlanmış bir Katyuşa roketi olabileceğini belirtti.

 

İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, “Bize ulaşan bilgilere göre bu haberin doğruluğunu teyit edemiyorum, bir İsrail uçağının düşürülmüş olması zayıf bir ihtimaldir” diye konuştu.

 

Lübnanlı bir askeri yetkili de olaydan sonra İsrail uçaklarının bölgeye geldiğini belirterek, Beyrut’un doğusunda bilinmeyen bir cismin düştüğünü; ama Kefer Şima bölgesine düşen bu cismin ne olduğu konusunda bir bilgisi bulunmadığını belirtti.

 

Lübnan, el-Cezire ve el-Arabiya televizyonları daha önce İsrail’e ait bir F-16 uçağının düşürüldüğünü ve uçaktaki 2 pilotun öldüğünü duyurmuştu.

 

Lübnan polisi, İsrail’in bölgeye yönelik yoğun saldırılarından dolayı cismin düştüğü yere giderek ne olduğunu tespit edemediklerini ifade etti.

 



Makaleler

Güncel