Türkmen terörünün sorumlusu bir Sudanlı

img
Türkmen terörünün sorumlusu bir Sudanlı YDH

SAAF-Önceki gün Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Tuzhurmatu kasabasındaki bir kahveye intihar




SAAF-Önceki gün Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Tuzhurmatu kasabasındaki bir kahveye intihar saldırısı düzenleyerek 25 Şii Türkmen’in ölümüne yol açan kişinin Sudanlı bir terörist olduğu açıklandı.

 

Önceki gün Irak'ın kuzeyindeki Tuzhurmatu kasabasında Resul-i Azam Camii yakınındaki “Aksu” kıraathanesine düzenlenen intihar saldırısında 27 Türkmen hayatını kaybetmişti.

 

Güvenlik yetkilisi Tümgeneral Enver Muhammed Emin, Bağdat'ın 210 km kuzeyindeki Türkmen kenti Tuzhurmatu'da akşam saatlerinde düzenlenen intihar saldırısında 23 kişinin de yaralandığı açıklamıştı.

 

Bölgedeki Türkmen kaynaklarının sitemize gönderdiği bilgiye göre Aksu kıraathanesine düzenlenen intihar saldırısını Sudanlı bir direnişçi gerçekleştirdi.

 

Öte yandan Türkmeneli Televizyonunun bildirdiğine göre Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sadettin Ergeç’e Cumartesi günü Kerkük’ün en işlek caddelerinden biri olan Bağdat Yolu’nda bir suikast düzenlendi. Ergeç suikasttan yara almadan kurtulurken bir arabaya yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda 4’ü Ergeç’in korumaları olmak üzere toplam 20 kişi yaralandı. Ergeç’in makam arabası ve korumaların bir arabası büyük hasar gördü.