İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi’nin eşi Dr
YDH- İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi’nin eşi Dr. Zehra Rahneverd, bugün görev yaptığı üniversite yakınlarında saldırıya uğradı.
YDH- İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi’nin eşi Dr. Zehra Rahneverd, bugün görev yaptığı üniversite yakınlarında saldırıya uğradı.
Tahran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Zehra Rahneverd’in bugün İran’da kutlanan “öğrenci günü” törenlerine katılmak için hazırlık yaptığı sırada Besici olduğu belirtilen iki kadının saldırısına uğradığı bildirildi.
İran Cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi’nin eşi Bayan Zehra Rahneverd’in uzun süre kendisini takip eden iki kadına kendisini neden takip ettiklerini sorması üzerine kadınların Rahneverd’le tartışmaya başladığı daha sonra da daha sonra da Zehra Rahneverd’in yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkarak yanından uzaklaştıkları bildirildi.
Dr. Rahneverd’in gazın etkisiyle geçici olarak görme duyusunu kaybettiği, biber gazının yakın mesafeden yüzüne sıkılması dolayısıyla da göz sağlığının ciddi şekilde bozulduğu ifade ediliyor.
Öte yandan pazartesi günü öğrenci günü olarak kutlanan İran’daki birçok kentte hükümet karşıtı protestoların yapıldığı, birçok yerde polis ve bazı sivil giysili şahıslarla öğrenciler arasında çatışmalar yaşandığı duyuruldu.
İlgili Haberler
ABD’li uzman: İran’ın bölgesel caydırıcılığı savaş sonrası güçlenecek
23 Ekim 2026 13:24
Devrim Muhafızları: Savaş, İran’ın varlığı ve kimliği üzerine
23 Ekim 2026 13:15
İran’dan ABD’ye bölgesel misilleme tehdidi
23 Ekim 2026 12:35
Foreign Affairs: İran’la savaşın bedeli daha da ağırlaşacak
23 Ekim 2026 12:05
