Ahmedinejad:Bölge halklarının bayramı çok yakın

img
Ahmedinejad:Bölge halklarının bayramı çok yakın YDH

SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in Hizbullah’la savaşına değinerek




SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in Hizbullah’la savaşına değinerek yakında bölge halklarını çok sevindirecek gelişmeler olacağını söyledi. 

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Meşhed kentinde İran’daki “Besici” milis güçlerine mensup üniversite öğretim görevlileriyle yaptığı toplantıdaki konuşmasında, İsrail’in Lübnan ve Filistine yönelik saldırılarında Amerika ve diğer Batılı ülkelerden destek gördüğüne değinerek, “zorba devletler ve zulmedenler, milletlerin giderek büyüyen nefret ve öfke dalgasında boğulacaklar” dedi.

 

“Terör rejimi İsrail 60 yıl önce boş ve asılsız iddialar üzerine İslam topraklarının kalbine bir kanser tümörü olarak yerleştirildi” diyen Ahmedinejad,  Batılılara iki tekliflerinin olduğunu söyleyerek “Birincisi, korsan rejimi hangi nedenlerden dolayı, nasıl yerleştirdinizse şimdi bu rejimi o şekilde ortadan kaldırın; zira artık bu rejimin bölgede hayat hakkının olmadığının ve Ortadoğu’da artık İsrail işgal rejiminin yararına bir durumun olmayacağı gerçeğinin bilinmesi gerekir. Yaşanan gelişmeler de, Siyonistlerin evlerinin örümcek ağından ibaret olduğunu göstermektedir. Çünkü çok güçlü olduğunu iddia eden Siyonistler bugün Direniş güçlerinin mukavemeti karşısında evlerinden kaçmaktadır” diye konuştu.

 

İran Cumhurbaşkanı, ikinci teklif olarak da “Sözde demokrasiden dem vuranlar, Filistin halkının kendi geleceğini tayin etmesi için özgür bir seçime izin vermeliler” dedi.

 

Batılı ülkelerin ve İsrail’i destekleyenlerin, milletlerin kendilerine karşı derin bir nefret beslediklerini çok iyi bildiklerini gördüğünü söyleyen Ahmedinejad, “elbette başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın dört bir yerinde yapılan kamuoyu araştırmaları, başta işgalci İsrail olmak üzere onların hamilerinin, milletler tarafından nefretle karşılandığı gerçeğini göstermektedir” dedi.

 

“Zulmedenlerin hesabı teker teker tutuluyor” diyen Ahmedinejad, hesap gününün yakın olduğunu söyleyerek, “Onlar, Lübnan’ı ve Gazze’yi bombalamakla işin bittiğini sanıyorlar, halbuki macera daha yeni başlıyor!” dedi.

 

“Bölge halklarının bayramı çok yakın” diyen İran Cumhurbaşkanı, “bölge ve dünya çok yakın bir zamanda şeytani güçlerin beklemediği bir şekilde yeni gelişmelere  sahne olacaktır” dedi. İsrail’in bölgeye dünya emperyalizmi tarafından suni olarak yerleştirilen sahte ve dokusu bölgeye uyuşmayan bir rejim olduğunu söyleyen Ahmedinejad, İsrail’in kan dökücü ve mahiyeti itibariyle işgalci ve sultacı olduğunu ve artık hayatının tehlikeye girdiğini söyledi ve “artık Siyonistler için rahat uyku ve gün olmayacak” dedi.

 

İran Cumhurbaşkanı, İsrail’in Filistinli çocukları dahi öldürmekten çekinmeyen ve bir çocuğun gözü önünde onun ailesini öldürdüğünü belirterek, “İşgalci rejim Filistinli çocuğun taş atmasını ‘terörizm’ olarak niteliyor. Gerçek terörist, ailesi şehit edildiği için İsrail tanklarına ve askerlerine kızgınlığından dolayı taş atan çocuk mu yoksa  savunmasız sivilleri katleden İsrail mi” dedi.

 

İran Cumhurbaşkanı, artık durumun giderek bölge halklarının lehine değiştiğini söyleyerek, “Siyonistlerin senaryoları bozulmuştur ve bu rejimin efendileri de bu gerçeğin farkındadır” diye konuştu.

 

İsrail’in, iki askeri kurtarma gerekçesiyle Lübnan’a saldırmasının kabul edilemez bir delil olduğunu söyleyen Ahmedinejad, İsrail’in askerlerinin esir alınmasından hemen bir saat sonra Lübnan’a saldırmasının, bunun daha önce planlanmış olduğunu gösterdiğini söyledi.