Son Dakika
İnşa

Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin çok yakında tank ve helikopter satın

31 Aralık 2009 11:50 Bu sayfayı yazdır

YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin çok yakında tank ve helikopter satın alacağı bildirildi.

Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin çok yakında tank ve helikopter satın
Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin çok yakında tank ve helikopter satın YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin çok yakında tank ve helikopter satın alacağı bildirildi.

 

İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı’nın Kürdistan Yurtseverler Birliği kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Kürdistan Peşmerge Güçleri Sözcüsü Cebbar Yaver, bölgesel yönetimin yakında tank ve helikopter alacağını açıkladı.

 

Habere göre Kürdistan Peşmerge Güçleri Sözcüsü Cebbar Yaver, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Irak Savunma bakanlığı arasında bölgesel yönetimin her iki ayda bir bağımsız olarak silah satın alabilmesi konusunda anlaşma yapıldığını açıkladı.

 

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin silah satın alabilmesi için bütçeye ihtiyaç duyduğunu belirten Yaver, “Kürtler, silah satın alabilmek için Irak Savunma Bakanlığının bütçe temin tmesini beklemektedir” dedi.

 

Cebar Yaver ayrıca Bölgesel Kürt Yönetiminin Amerikan ordusunun 2011 yılında Irak’tan çekilmesinden sonra silah ve teçhizat bakımından içerinin ve sınır bölgelerinin korunması için kendi kendine yeter hale gelmeyi planladığını söyledi.

 

İlgili Haberler