Debka.com: Hizbullah karşı saldırıya geçti

img
Debka.com: Hizbullah karşı saldırıya geçti YDH

SAAF- İsrail İstihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka.com adlı internet sitesi Hizbullah’ın bir




SAAF- İsrail İstihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka.com adlı internet sitesi Hizbullah’ın bir İsrail tankını tahrip edip 10 İsrail askerini öldürdüğünü ve karşı taarruza geçtiğini duyurdu.

 

Debka.com sitesinde yer alan haberde şu ifadelere yer veriliyor:

 

Maroun er-Ras bölgesindeki gizli Hizbullah tünellerinde yoğun çatışmalar devam ediyor.

 

 

Şu ana kadar süren çatışmalarda 10 İsrail askeri oldurulup 1 de tank imha edildi, çatışmalar genişleyerek devam etmekte.

 

Çatışmalar İsrail özel birliklerinin Lübnan sınırında bir Hizbullah mevziini ve bölgede bulunduğunu düşündüğü küçük tünelleri imha etmek üzere öğleye doğru sınırı geçmesiyle başlamıştır.

 

Hizbullah mevziinin yoğun bombardımandan dolayı boşaltıldığını düşünen İsrail özel birlikleri ağır silahlarla donatılmış Hizbullah komandolarını karşılarında görünce dehşete kapılmışlardır. Açılan ilk ateşte 10 İsrail askeri öldürülmüş ve en az bir tank da imha edilmiştir. İsrail ordusunun destek birlikler göndermek istemesi üzerine Hizbullah da İsrail’in daha önce haberdar olamadığı gizli tünelleri kullanarak bölgeye destek birlikler şevketmiş ve çatışmalar hızla öteki cephelere yayılmıştır.

 

Daha önce yapılan açıklamalarda İsrailli generaller Hizbullah’ın on savunma mevzisinin tamamen imha edildiğini söylemekle büyük yanılgı içinde olduklarını ortaya koymuşlardır. Hava saldırıları sırasında yer altındaki gizli tünellere çekilen Hizbullah militanları İsrail ordusuna büyük bir sürpriz yapmıştır.

 

Su anda bölgede çok sıcak ve yakin çatışmalar hala devam etmektedir. Hizbullah ve İsrail askerleri birbirine çok yakın olduklarında İsrail ordusu bölgeye savaş uçaklarını ve helikopterlerini gönderememektedir. Bunu fırsat bilen Hizbullah militanları karşı saldırıya geçerek Bati Galilee bölgesindeki İsrail birliklerine saldırmış ve şu anda buradaki bazı bölgeleri ele geçirmeye çalışmaktadır.

 



Makaleler

Güncel