Türkiye’nin Musul ve Kerkük yönetimlerinin İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye
YDH- Türkiye’nin Musul ve Kerkük yönetimlerinin İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı ile Barzani ve Talabani liderliğindeki Kürdistan İttifakı arasında bölüşülmesi için müdahalede bulunduğu bildirildi.
YDH- Türkiye’nin Musul ve Kerkük yönetimlerinin İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı ile Barzani ve Talabani liderliğindeki Kürdistan İttifakı arasında bölüşülmesi için müdahalede bulunduğu bildirildi.
YDH Kerkük Muhabiri Özdemir Hürmüzlü’nin bildirdiğine göre, Kerkük ve Musul'daki yönetim, Türkiye'nin desteğiyle, el-Irakiye ve Kürt koalisyonu arasında paylaşılacak.
Irak'ta Arapça yayımlanan en-Nur gazetesi manşetten duyurduğu haberinde, eski başbakanlardan İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye koalisyonu ile Kürtler arasında “tartışmalı bölgeler” diye adlandırılan illerde bir çatışmanın veya siyasi bir krizin baş göstermemesi için, Türkiye'nin bakısıyla bir anlaşma yapıldığı iddia edildi.
Haberde ayrıca Kürtlere yönelik sert tutumuyla bilinen el-Irakiye'nin önde gelen isimlerinden Usame en-Nuceyfi'nin bu anlaşmayı Türkiye'nin girişimiyle son anda kabul ettiği bildirildi.
El-Nur gazetesine göre, Türkiye'nin Kerkük meselesine karışmaması karşılığında, Musul'da yönetimin tamamen Usame en-Nuceyfi'nin inisiyatifine bırakılması gibi bir madde de anlaşmada yer alıyor.
İlgili Haberler
Barzani’den ABD’ye: Irak’tan çekilmek “utanç verici”
27 Eylül 2026 13:06
Irak’ta İran’a hava kuşatmasına katılmak “haram” ilan edildi
27 Eylül 2026 12:33
Irak direnişi: “Hüseyin, hizmetindeyiz” diyenler İran’ı kuşatamaz
27 Eylül 2026 10:10
Iraklı dinî merciler: İran’a baskıya ortak olmayın
26 Eylül 2026 22:13
