İran meclisinin önde gelen muhafazakar milletvekillerinden Ali Mutahhari, meclis
YDH- İran meclisinin önde gelen muhafazakar milletvekillerinden Ali Mutahhari, meclis tarafından kabul edilen bir yasayı uygulamayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı istibdatçılıkla suçladı.
YDH- İran meclisinin önde gelen muhafazakar milletvekillerinden Ali Mutahhari, meclis tarafından kabul edilen bir yasayı uygulamayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı istibdatçılıkla suçladı.
Hükümetin meclis tarafından kabul edilen sübvansiyonlarla ilgili bir yasaya yönelik tutumu konusunda gazetecilere açıklamada bulunan Tahran Milletvekili Ali Mutahhari, “Hükümetin başkanı ben bu yasayı uygulamayacağım diyebiliyorsa bunun anlamı istibdattan başka bir şey değildir” dedi.
Doğru olan tutumun yürütme organı olarak hükümetin yasama organı olan meclisin yaptığı kanunları uygulaması olduğunu belirten Mutahhari, “eğer uygulamada bir sorun olursa hükümet meclise bir tasarı sunarak sorunun çözümü yoluna gitmelidir. Fakat hükümet kabul edilmiş bir yasa konusunda meclisin kararını geri çekmesi için ısrar ediyor, hükümetin başkanı televizyondan milletvekillerini tehdit ediyor bunlar doğru davranışlar değil” dedi.
İlgili Haberler
İran: ABD-İsrail'in bölgemizdeki varlığının sona erdirilmesi sanıldığı…
27 Eylül 2026 13:30
İran: Bütün cephelerde savaş durmadan Hürmüz açılmayacak
26 Eylül 2026 22:38
Merendi: Savaş yıllarca sürebilir, İran tutumunu değiştirmeyecek
26 Eylül 2026 21:41
Pizişkiyan: Hürmüz’ün kapalı olması normal hale gelir
26 Eylül 2026 20:46
