• 04/12/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Güvenlik Servisi Başkanı Mesrur Barzani, Irak merkezi hükümetini Kerkük konusunda tehdit etti.




    YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Güvenlik Servisi Başkanı Mesrur Barzani, Irak merkezi hükümetini Kerkük konusunda tehdit etti.

     

    Mesud Barzani’nin oğlu ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Güvenlik Servisi Başkanı Mesrur Barzani, Almanya’nın Bonn Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimi gören ve bir eğitim programı çerçevesinde Kuzey Irak’a giden bir grup öğrenciye hitaben yaptığı konuşmada Irak merkezi hükümetinin Kerkük konusunda kendilerinin beklentilerine uygun adımlar atmaması durumunda Kürt halkının tutumunu değiştireceğini söyledi.

     

    Bonn Üniversitesi öğrencilerinin Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Türkiye’nin Kerkük konusundaki politikalarına ilişkin tutumu ve bölgenin güvenlik ve istikrar durumuyla ilgili sorularını cevaplayan Mesrur Barzani, Kerkük meselesinin çözümü konusunda Irak anayasasının 140. Maddesinin uygulanmasını istediklerini belirterek “Irak hükümeti veya Birleşmiş Milletler çeşitli bahanelerle Kerkük meselesinin çözümüne yanaşmazsa Kürdistan yönetimi ve halkı farklı bir tutum takınacaktır” dedi.

     

    Türkiye hükümetinin demokratik açılım kapsamında Kürtlerle ilgili yaptığı siyasi reformların önemli olduğunu belirten Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesel Yönetiminin barışçı çözüm yolarından yana olduğunu ve şiddeti desteklemediğini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel